News

Când a murit primul american de coronavirus! Prima victimă a apărut cu 20 de zile mai devreme decât se credea

22.04.2020 | 17:04
Cand a murit primul american de coronavirus Prima victima a aparut cu 20 de zile mai devreme decat se credea
ADVERTISEMENT

Când a murit primul american de coronavirus rămâne întrebarea care îi pune pe jar pe specialiștii din Statele Unite. De curând s-a aflat că două persoane decedate în statul California, la începutul şi la mijlocul lunii februarie, au fost primele victime ale noului coronavirus în SUA.

Când a murit primul american de coronavirus!

Aceste decese au venit cu mai multe săptămâni înainte de prima moarte înregistrată oficial din această cauză. Anunțul a fost confirmat chiar de medicul legist al comitatului Santa Clara.

ADVERTISEMENT

Autopsiile realizate în cazul celor două persoane, decedate la domiciliu lor în 6 şi 17 februarie, au permis concluzia că decesul lor a fost provocat de COVID-19.

Prima victimă a apărut cu 20 de zile mai devreme decât se credea

Medicul a transmis un comunicat, după ce primise confirmarea de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) din SUA.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că până la această declaraţie, primul deces oficial de coronavirus în Statele Unite ale Americii a fost consemnat la data de 26 februarie, în statul Washington.

Decesul unei alte persoane, tot în comitatul californian Santa Clara, dar de această dată în 6 martie, este atribuit de asemenea noului coronavirus, a adăugat medicul legist.

ADVERTISEMENT

“Aceste trei persoane au decedat la domiciliul lor, într-un moment în care noi dispuneam de foarte puţine teste şi doar prin intermediul CDC”, a subliniat el.

Un alt detaliu important este acela că numărul cazurilor de COVID-19 în comitatul Santa Clara este de cel puţin 50 de ori mai ridicat decât cel anunţat oficial.

ADVERTISEMENT

Statele Unite au probleme serioase cu coronavirusul. În acest moment, americanii sunt cei mai afectați de COVID-19, cu 44.845 decese și peste 820.000 de cazuri de contaminare în toată ţara.

 

 

ADVERTISEMENT