News

Când aduc poștașii pensia în decembrie? Anunț oficial de la Ministerul Muncii

Ministrul muncii a dezvăluit când vor ajunge pensiile la beneficiari în luna decembrie. Datele diferă în funcție de modalitatea în care este livrată pensia
09.12.2023 | 17:02
Cand aduc postasii pensia in decembrie Anunt oficial de la Ministerul Muncii
Ministrul muncii a anunțat când vor fi plătite pensiile Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Simona Bucura Oprescu, a anunțat că poștașii vor livra pensiile până în 12 decembrie, iar cei care le încasează pe card le vor primi după data de 12 decembrie 2023.

Când aduc poștașii pensia în decembrie

”Din 4 decembrie suntem cu pensiile în plată. Factorii poștali, în perioada 4-12 decembrie, trebuie să le ducă pensionarilor pensiile care se plătesc prin Poșta Română.

ADVERTISEMENT

Aproape jumătate dintre pensionarii României îşi primesc pensiile prin Poşta Română, iar pensionarii să ştie că undeva din 20-20 şi ceva noiembrie colegii noștri au făcut viramentul către Poșta Română în aşa fel încât la începutul lunii decembrie deja factorii poştali să înceapă să le ducă pensiile românilor.

Cei care îşi primesc pensiile pe card trebuie să știe că după 12 decembrie, ca de obicei, își vor primi pensiile pe card”, a declarat ea la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Simona Bucura Oprescu a adăugat că cei care primesc beneficii și prestații sociale vor intra în posesia acestor sume din data de 8 decembrie.

”Românii care beneficiază prin colegii noştri de la AJPIS de beneficii şi prestaţii sociale, alocaţii pentru copii, indemnizaţii şi aşa mai departe, toate drepturile pe care românii le au ca măsuri de la statul român de natura beneficiilor şi prestaţiilor sociale, acestea vor fi plătite ca şi până acum, începând cu data de 8 decembrie şi nu au niciun motiv de îngrijorare. Banii vor veni la timp”, a spus aceasta.

ADVERTISEMENT

Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2024

Ministrul muncii a reamintit că de la 1 ianuarie 2024, pensiile tuturor românilor vor crește cu rata inflației. ”De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8%.

Din septembrie, avem aici formula elveţiană care spune aşa: că formula de majorare a pensiilor este rata inflaţiei din anul precedent plus jumătate din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut pentru 2024. Asta înseamnă că punctul de pensie va creşte de la 1.785 lei la 2.031 lei la toţi românii de la 1 ianuarie.”

ADVERTISEMENT

Potrivit noii legi, în viitor, pensiile se vor putea majora doar în luna ianuarie a fiecărui an, a mai precizat ministrul. De la 1 ianuarie 2024, aproximativ cinci milioane de persoane vor beneficia de o majorare a pensiilor.

ADVERTISEMENT
Tags: