News

Când au voie bătrânii să iasă din casă. Persoanele peste 65 de ani au două ore la dispoziție să își cumpere de mâncare

24.03.2020 | 22:46
Cand au voie batranii sa iasa din casa Persoanele peste 65 de ani au doua ore la dispozitie sa isi cumpere de mancare
O femeie din Galați a jefuit mai mulți bătrâni. Ce metoda inedită a folosit pentru a păcăli oamenii. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Noua ordonanță militară conține prevederi importante despre când au voie bătrânii să iasă din casă, astfel că persoanele peste 65 de ani au doar două ore la dispoziție să își cumpere de mâncare sau să meargă la medic, în caz de urgență.

Când au voie bătrânii să iasă din casă

Marcel Vela a declarat, în cadrul unei intervenții de la Ministerul de Interne, că s-a luat decizia aplicării unor măsuri speciale în cazul celor peste 65 de ani, întrucât aceștia sunt cei mai afectați de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, bătrânii au voie să iasă din casă doar două ore pe zi și o pot face doar în anumite condiții.

“Circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă doar între 11-13, pentru deplasarea asigurării de bunuri, pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, asistența altor persoane vârstnice, deplasările scurte în preajma locuințelor, cu declarație pe propria răspundere completată în prealabil”, a precizat ministrul de Interne.

ADVERTISEMENT

Așadar, persoanele peste 65 de ani au la dispoziție două ore pentru cumpărături ori pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată.

În ce condiții mai pot ieși pensionarii afară

Vârstnicii mai pot ieși din casă între 11:00 și 13:00 și pentru deplasări scurte în scopul activității fizice, însă doar în apropierea locuințelor.

ADVERTISEMENT

De la această măsură sunt exceptate persoanele care încă mai lucrează, a mai precizat Vela.

Măsurile dispuse prin intermediul ordonanței militare numărul 3 intră în vigoare miercuri, 25 martie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Ministrul de Interne le cere românilor să respecte cu strictețe măsurile impuse de autoritățile române, pentru a ieși cât mai repede din criza cauzată de coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să înțelegem toți cât de important este să respectăm noile reguli.

Mai bine nu-i vedeți pe cei dragi două săptămâni, o lună, decât să-i pierdeți pentru totdeauna. Dacă toți gîndim și acționăm corect, acum evităm un posibil dezastru viitor”, a încheiat Vela declarația de presă de la sediul MAI.

Citește ordonanța militară Numărul 3 AICI

ADVERTISEMENT
Tags: