Life

Când e bine să pui, de fapt, vinul la friptura de porc. Greșeala uriașă pe care multe gospodine o fac

Când se adaugă, în realitate, vinul la friptura de porc. Trucul de care trebuie să țină cont toate femeile când ajung în bucătărie.
11.02.2023 | 19:11
Cand e bine sa pui de fapt vinul la friptura de porc Greseala uriasa pe care multe gospodine o fac
Când se adaugă, în realitate, vinul la friptura de porc. Trucul de care trebuie să țină cont toate femeile, în bucătărie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Când e bine să pui, de fapt, vinul la friptura de porc care trebuie să fie suculentă și delicioasă. Greșeala uriașă pe care multe gospodine o fac. Diferența dintre un preparat de nota 10 și unul mediocru depinde de mai multe elemente.

Când se adaugă, în realitate, vinul la friptura de porc. Trucul de care trebuie să țină cont toate femeile, în bucătărie

Bucătarii de pretutindeni au dezvăluit secretul legat de vinul din friptura de porc. Lichidul se adaugă în momente diferite ale preparării, dar cel mai indicat ar fi ca acest pas să se facă în etapa de macerare a cărnii.

ADVERTISEMENT

Când se marinează carnea e foarte important să o lăsați peste noapte în vin. Cu cât stă mai mult, cu atât preparatul culinar va fi mai suculent și mai aromat. Unii chefi, printre care se află și Sorin Bontea, adaugă vinul abia când dau tava la cuptor.

Lichiul conferă un gust mai puternic, însă trebuie ales cu mare grijă. Vinurile roșii seci sau demiseci se folosesc, în general, la friptura din carne de vită, porc sau alte tipuri considerate mai greu de digerat. Vinul roșu sec e bun pentru friptura care conține legume și ingrediente mai dulci.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vinul alb este indicat pentru pește și preparate mai ușoare. Cantitatea de lichid poate fi, totodată, diferită în funcție de cantitatea de carne care se folosește la preparatul culinar. Trebuie neapărat ținut cont de rețetă.

Vinul este ingredientul perfect un sos gros și delicios. În majoritatea timpului vinul se adaugă la începutul procesului de gătit pentru a se evapora și pentru a lăsa în urma sa arome sănătoase, bogate și dulci.

ADVERTISEMENT

Cât timp se marinează carnea

Carnea se marinează și în funcție de tipul său, de aceea cea de vită, miel și porc trebuie să stea peste noapte. Cotletele și fripturile au nevoie de un timp de pregătire de 3 până la 4 ore, în timp ce puiul întreg de minim 4 ore.

Bucățile de pui se marinează în minim 2 ore, iar peștele are nevoie de minim o jumătate de oră. Carnea roșie tinde să fie mai groasă și de aceea are nevoie de o doză mai bogată de marinată pentru a absorbi toate condimentele.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, bucătarii de top ne spun că o carne marinată gătită lent se va transforma într-o masă delicioasă și fragedă, care se va topi în gură. La fel de importante sunt condimentele care se folosesc la preparatele culinare preferate.

ADVERTISEMENT