Life

Câte zile poate fi păstrată friptura de porc la frigider. Foarte mulți fac această greșeală

Cât poate sta friptura de porc la rece. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină care pregătește bucate alese de sărbători.
28.12.2022 | 10:38
Cate zile poate fi pastrata friptura de porc la frigider Foarte multi fac aceasta greseala
Cât poate sta friptura de porc la rece. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Câte zile poate fi păstrată friptura de porc la frigider. Foarte mulți fac această greșeală și riscă să aibă probleme de sănătate. Specialiștii ne atrag atenția asupra preparatelor din carne gătite în timpul Crăciunului.

Cât poate sta friptura de porc la rece. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Friptura de porc se numără printre produsele culinare pregătite frecvent în preajma sărbătorilor, indiferent că este vorba de cele de iarnă sau de Paște. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină are legătură cu prospețimea preparatului.

ADVERTISEMENT

Carnea începe să își piardă proprietățile după 24-48 de ore, de aceea e bine să fim atenți la perioada pe care o păstrăm la frigider pentru că este un produs foarte perisabil.

Conform mrnews.ro, friptura de porc se ține la rece pentru 3 zile, cel mult 4. Tot ce trece de această perioadă reprezintă o mare greșeală. Carnea tinde să dezvolte foarte multe bacterii care nu sunt bune pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

În stare crudă, carnea de porc se păstrează 1- 2 zile la frigider și maxim 9 luni la congelator. Pe de altă parte, produsele gătite se țin la congelator până la 6 luni.

Cât timp putem păstra la rece alte tipuri de carne

Carnea de porc nu este singura perisabilă, ci și cea de pui. Aceasta se păstrează la frigider 1-2 zile atunci când se află în stare crudă și circa 9 luni la congelator.

ADVERTISEMENT

Dacă este vorba de produsele gătite, atunci situația se schimbă. Timpul de păstrare este de 3-4 zile la frigider și între 2 și 6 luni la congelator.

Legat de carnea de vită proaspăt cumpărată de la măcelărie, specialiștii ne atrag atenția că se păstrează 3-4 zile la frigider și între 6 și 12 luni la frigider. Cea gătită poate sta la rece maxim 4 zile și la congelator cel mult 6 luni.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, carnea tocată trebuit gătită cel târziu a doua zi după ce a fost cumpărată de la magazin. Cât despre organele de porc acestea se țin cel mult două zile la frigider.

ADVERTISEMENT