Life

Cum obțineți cea mai fragedă friptură de porc. Secretul pe care trebuie să-l aflați

Friptura de porc nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Este un preparat ușor de gătit și delicios. Există un secret pe care trebuie să-l știți pentru a obține cea mai bună friptură.
20.12.2021 | 22:20
Cum obtineti cea mai frageda friptura de porc Secretul pe care trebuie sal aflati
Cum obțineți cea mai fragedă friptură de porc. Sursă foto: retetedecasa.com
ADVERTISEMENT

În cazul în care vreți să vă impresionați musafirii, friptura de porc nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun.

Aceasta se face ușor, dar trebuie să țineți cont de câteva sfaturi pentru a găti un preparat delicios.

ADVERTISEMENT

Nu aveți nevoie de multe ingrediente, dar rezultatul va fi savuros.

Cum obțineți cea mai fragedă friptură de porc. Secretul pe care trebuie să-l aflați

Friptura de porc nu lipsește de pe masa de Crăciun a românilor. Înainte de a găti acest preparat, trebuie să știți câteva secrete și nu veți da greș.

Secretul pentru a obține cea mai fragedă friptură nu constă în ingredientele pe care le folosiți sau în ustensile. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Kansas City, o friptură fragedă se va obține dacă aceasta a fost congelată în prealabil.

ADVERTISEMENT

În cazul în care carnea se congelează se crapă fibrele musculare, astfel aceasta devine mult mai fragedă. Potrivit cercetătorilor, carnea trebuie scoasă din congelator cu puțin timp înainte de a o prepara. O bucată de carne a fost congelată timp de două săptămâni, apoi dezghețată timp de 24 de ore în frigider.

Rezultatele au fost spectaculoase, susțin cercetătorii. Carnea a devenit mult mai fragedă, iar gustul a fost unic. Acest sfat îl puteți urma și în cazul în care pregătiți friptură de vită.

ADVERTISEMENT

Mai există un truc pe care trebuie să-l știți. Nu gătiți niciodată carnea imediat după ce ați scos-o din frigider. Aceasta se lasă timp de 15 minute la temperatura camerei. În acest fel, proteina rece se obișnuiește cu temperatura din cameră, iar carnea nu se va arde sau usca la exterior.

Bucata pe care o gătiți trebuie ștearsă cu un prosop de hârtie. Într-un bol amestecați ulei de măsline, sare de mare, rozmarin proaspăt tocat cât mai mărunt și puțin piper. Întindeți sosul peste friptura de port înainte ca aceasta să fie băgată la cuptor și lăsați 15 minute.

ADVERTISEMENT

Rezultatul este garantat. După ce preparatul este gata, acesta se lasă să se odihnească câteva minute.

În cazul în care nu aveți răbdare și o tăiați friptura mai repede, sucul acesteia se va revărsa pe farfurie.

ADVERTISEMENT