News

Când este așteptată prima zăpadă în România. Schimbare în prognoză anunțată de meteorologi

Meteorologii au anunțat când ar putea cădea prima zăpadă în România în iarna care bate la ușă. Iubitorii sezonului rece mai au ceva de așteptat.
02.11.2023 | 08:52
Cand este asteptata prima zapada in Romania Schimbare in prognoza anuntata de meteorologi
Meteorologii, anunț de ultimă oră privind prima zăpadă din această iarnă în România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În mai puțin de o lună, România intră oficial în iarnă, astfel că iubitorii acestui sezon se întreabă deja când vom avea parte de prima zăpadă. O schimbare în prognoză a fost anunțată, recent, de meteorologi.

Meteorologii, anunț de ultimă oră privind prima zăpadă din această iarnă în România

În toamna care a intrat deja în ultima sa treime, România a văzut deja mai multe zile cu zăpadă. Cum era de așteptat, omătul s-a depus doar în zonele înalte de munte. A nins chiar consistent pe creste, iar la Bâlea Lac s-a consemnat un strat de peste 15 cm la mijlocul lui octombrie.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii trecute, ANM anunța că ninsori abundente și în zonele mai joase de relief am putea avea abia din februarie. Între timp, prognoza pare a se fi schimbat. Veștile sunt ceva mai bune pentru amatorii de zăpadă.

Deocamdată, în primele două săptămâni din noiembrie 2023, temperaturile ce vor fi înregistrate vor fi cu mult peste cele normale, conform meteorologului Simona Căpşună. În schimb, vor fi perioade cu multe precipitații, în special ploaie.

ADVERTISEMENT

În privința șanselor de a avea zăpadă în acest an, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) spun că ”prima zăpadă este posibilă abia după luna decembrie”.

Luna noiembrie, una anormal de caldă

Până la prima zăpadă din această iarnă ne vom mai bucura de vreme caldă. Conform celor de la ANM, săptămâna aceasta aduce unele schimbări, dar nu radicale. O ușoară răcire se va putea observa joi, dar temperaturile vor crește din nou începând de vineri.

ADVERTISEMENT

”Pentru zilele următoare se preconizează în continuare vreme anormal de caldă. Joi va fi o mică scădere, undeva spre 19 grade Celsius, în condițiile în care traversează ploile țara, după care temperaturile vor reveni la cele foarte ridicate.

Și așa vom continua aproape întreaga lună noiembrie. Cel puțin primele două săptămâni vor fi cu mult peste cele normale”, a spus meteorologul Simona Căpşună, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

Vești bune vin pentru agricultură. Seceta excesivă se va mai ameliora. Meteorologul spune că sunt șanse ca ploile ce sunt așteptate în luna noiembrie să mai îndrepte deficitul de apă.

Pentru agricultură este o situaţie extrem de gravă pentru sudul şi estul ţării, comparam cu anul trecut, era mai mică zona cu secetă excesivă. Noiembrie se prefigurează o lună cu mai multe precipitaţii. La nivelul întregii luni, tendinţa este de exces de umiditate”, mai spune meteorologul.

ADVERTISEMENT
Tags: