News

Video. Prima zăpadă consistentă din acest sezon: 15 cm la Bâlea Lac. Imagini spectaculoase pe Transfăgărășan și Transalpina

În noaptea de duminică spre luni a căzut prima zăpadă consistentă din acest sezon. La Bâlea Lac, stratul de omăt ajunge la 15 cm.
16.10.2023 | 11:28
Video Prima zapada consistenta din acest sezon 15 cm la Balea Lac Imagini spectaculoase pe Transfagarasan si Transalpina
Ninsori importante la munte: prima zăpadă la Bâlea Lac, imagini spectaculoase pe Transfăgărășan și Transalpina. Sursa foto: DRPD Brașov
ADVERTISEMENT

A căzut prima zăpadă consistentă din acest sezon în zona înaltă. Stratul de omăt măsoară 15 cm la Bâlea Lac. Imagini spectaculoase vin de pe Transfăgărășan și Transalpina.

Ninsori importante la munte: prima zăpadă la Bâlea Lac, imagini spectaculoase pe Transfăgărășan și Transalpina

Weekendul recent încheiat a adus maxime de vară în România, cu valori de aproape 30 de grade în sudul și sud-estul țării. De duminică noapte, un val de aer polar s-a abătut asupra mai multor regiuni.

ADVERTISEMENT

S-a răcit accentuat în special în nord, centru și la munte. În mijloc de toamnă, la munte este o iarnă veritabilă. Luni dimineață, drumarii au curăţat prima zăpadă căzută în această toamnă pe Transfăgărăşan, pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

În această zonă se circulă în condiţii de iarnă, au anunţat cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov. La Bâlea Lac, polul frigului, la peste 2.000 de metri altitudine, stratul de zăpadă are 15 centimetri de zăpadă, potrivit meteorologilor sibieni.

ADVERTISEMENT

Stratul de zăpadă are în jur de 3 centimetri pe tronsonul dintre Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, dar deocamdată nu sunt probleme de circulaţie. Îi rugăm pe cei care vor să circule în zonă să fie pregătiţi să conducă în condiţii de iarnă pentru că vremea va rămâne deosebit de rece şi în următoarele zile”, spun cei de la DRDP Braşov.

Iarna a ajuns și pe Transalpina. Imagini spectaculoase

A nins în ultimele ore și pe cea mai înaltă șosea din țară. Angajații de la drumuri au acționat noaptea trecută pe DN 67C (Transalpina), cu 2 utilaje de deszăpezire, pentru a asigura un carosabil practicabil în condiții de siguranță. În zonă, a fost împrăștiat material antiderapant și s-a intervenit și cu lama acolo unde a fost cazul.

ADVERTISEMENT

Rugăm participanți la trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător pentru iarnă dacă doresc să parcurgă drumuri unde temperaturile sunt scăzute sau unde sunt precipitații sub forma de ninsoare”, transmit autoritățile.

Vești bune de la ANM. Răcirea nu va fi de lungă durată

Veștile de la ANM sunt însă din ce în ce mai bune. Acest val de aer polar nu este unul de lungă durată. De joi, vremea se încălzește în toată țara. Maximele termice revin la valori anormale.

ADVERTISEMENT

În Capitală, după zile cu 16 – 17 grade, de joi valorile sar din nou de 20 de grade. În weekend se anunță din nou valori mult peste cele specifice datei din calendar, de 26 – 27 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT