Life

Când începe Postul Sfintei Maria 2023. Ce este interzis în această perioadă

De când se ține post pentru Adormirea Maicii Domnului 2023. Ce nu au voie credincioșii să facă deloc în acest interval.
29.06.2023 | 20:58
Cand incepe Postul Sfintei Maria 2023 Ce este interzis in aceasta perioada
De când se ține post pentru Adormirea Maicii Domnului 2023. Ce nu au voie credincioșii să facă deloc în acest interval. Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Când începe Postul Sfintei Maria 2023. Ce este interzis în această perioadă care îi pregătește pe creștini ortodocși pentru două dintre cele mai mari praznice ale lunii august: Schimbarea la Față și Adormirea Maicii Domnului.

De când se ține post pentru Adormirea Maicii Domnului 2023. Ce nu au voie credincioșii să facă deloc în acest interval

De când se ține post pentru Adormirea Maicii Domnului 2023, sărbătoare care este cinstită în fiecare an de credincioși în data de 15 august? Înainte de praznicul denumit popular și Sfânta Maria Mare sau Sântămăria oamenii renunță la anumite produse alimentare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, începând cu 1 august și până în ajunul sărbătorii cu cruce roșie credincioșii nu mai consumă produse lactate, ouă și carne. Lăsatul secului are loc mai înainte, pe 30 iulie, care pică anul acesta într-o zi de duminică.

Pe lângă restricțiile alimentare, credincioșii nu au voie să facă anumite lucruri în acest interval de două săptămâni. E foarte important să nu păcătuim cu vorba și cu fapta și să nu ne lăsăm tentați de ispitele care apar în calea noastră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în perioada Postului Sfintei Maria 2023 oamenii trebuie să se apropie de Dumnezeu prin intermediul rugăciunii. Preoții ne îndeamnă să fim mai buni și mai înțelegători cu cei din preajma noastră.

În altă ordine de idei, Postul Sfintei Maria 2023 are câteva zile cu dezlegare la pește. Conform Bisericii Ortodoxe Române, în zilele de marți și joi credincioșii trebuie să consume legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica este dezlegare la untdelemn și la vin.

ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să facem în postul Sfintei Maria 2023

Printre lucrurile pe care nu trebuie să le facă niciun credincios în Postul Sfintei Maria 2023 se numără înfrânarea de la produsele „de dulce”. Oamenii nu trebuie să se certe cu nimeni și mai ales, să nu poarte dușmănie.

De asemenea, se spune că nu este bine să dăm de pomană mâncare care conține ouă, carne sau lactate. Indicat ar fi să stăm departe de laude și nu trebuie să cerem niciun fel de recompensă pentru faptele milostive.

ADVERTISEMENT

Totodată, rugăciunea este extrem de importantă. Pe parcursul celor două săptămâni, credincioșii se roagă constant și apelează de regulă la Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului care are o putere vindecătoare.

Rugăciunea care se rostește în Postul Sfintei Maria 2023

„După Sfânta Adormire a Ta şi după minunata primire cerească care Ţi S-a făcut, ai primit un loc în Sfânta Împărăţie, un Sobor minunat al Tău, un loc pe Pământ unde se Preaslăveşte Numele Tău, precum şi darul de a-i vindeca pe cei care cu dragoste la Tine se roagă neîncetat:

Vindecă-ne pe noi Preacurată Fecioară şi Maica Domnului nostru Iisus Hristos! Binecuvântarea Domnului Savaot a fost mare peste Tine, Maică Preacurată, dându-Ţi-se daruri multe şi foarte mari. Puterea, Iubirea şi Mila Ta s-au văzut de-a lungul veacurilor, iar noi Te rugăm Măicuţă aşa:

Vindecă-ne Maică, Împărăteasă a Cerului şi a Pământului! Vindecă-ne Maică Ocrotitoare şi Apărătoare a creştinilor! Vindecă-ne Maică Preamilostivă şi Grabnic Ajutătoare! Vindecă-ne Maică a Ajutorului Dumnezeiesc, nădejdea noastră!

Vindecă-ne Maică Preacurată şi de Dumnezeu Binecuvântată! Vindecă-ne Maică Născătoare de Dumnezeu, Fecioară Preacurată! Vindecă-ne Maică Preasfântă, Multiubitoare şi în credinţă întăritoare! Vindecă-ne Maică Prealuminată, Preaputernică şi de rău Izbăvitoare!

Vindecă-ne pe noi Preacurată Fecioară şi Maica Domnului nostru Iisus Hristos! Toţi cei care Te iubesc şi cu evlavie Ţi se roagă fierbinte spre a fi vindecaţi, primesc al Tău ajutor, Preacurată şi mulţumindu-Ţi pentru ajutor Îi cântă Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!”. 

ADVERTISEMENT
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1...
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1 i-a trimis un buldozer la hotel
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce...
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce a făcut după ce a rămas fără Bentley şi Ferrari
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are...
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are voie să se apropie de ape VIDEO
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
CHERECHEȘ A FOST LOVIT?! Este anunțul momentului despre fostul primar
CHERECHEȘ A FOST LOVIT?! Este anunțul momentului despre fostul primar
Exclusiv: Victima lui Guru Bivolaru, detalii despre coșmarul prin care a trecut
Exclusiv: Victima lui Guru Bivolaru, detalii despre coșmarul prin care a trecut
CUTREMURĂTOR! Trupul Ronei Hartner a ajuns în țară. Ce s-a întâmplat la aeroport!...
CUTREMURĂTOR! Trupul Ronei Hartner a ajuns în țară. Ce s-a întâmplat la aeroport! Ți se face pielea de găină!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Leguma nelipsită din ciorbele românilor care poate provoca boli grave, inclusiv cancer. E...
Leguma nelipsită din ciorbele românilor care poate provoca boli grave, inclusiv cancer. E periculoasă când e reîncălzită
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!