ADVERTISEMENT
News

Când începe școala după Paște 2021. Tot ce trebuie să știe părinții din România

Autor: Robert Cristea | 29.04.2021 | 23:29
Când începe școala după Paște 2021. Tot ce trebuie să știe părinții din România
Când începe școala după Paște 2021. Tot ce trebuie să știe părinții din România. Sursa foto: hepta.ro

Ministerul Educației a anunțat când începe şcoala după vacanţa de Paşte 2021. Elevii au avut o lună de vacanţă provocată de valul 3 al pandemiei de coronavirus. După Paşte, aceștia se vor întoarce la şcoală.

ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de joi, 28 aprilie 2021, Hotărârea numărul 25, prin care s-a decis în ce condiții se revine fizic la școală după Paște.

Elevii din anii terminali se întorc la şcoală abia din data de 10 mai 2021, în timp ce majoritatea elevilor revin la școală în ziua de miercuri după Paște, mai exact pe 5 mai.

Școala după Paște 2021. Când revin elevii la ore

După sărbătorile de Paște, elevii vor reveni într-o formă sau alta la școală. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Educației și a fost confirmat ulterior de hotărârea CNSU.

ADVERTISEMENT

“Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai”, a anunţat în urmă cu câteva zile Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, conform Digi24.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie

“Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete”, a completat ministrul Educaţiei.

“În 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate.”, a mai spun Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Școala după Paște 2021. Ce a decis CNSU

Trebuie să fie respectate următoarelor prevederi:

  • a)permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  • b)permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  • c) permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT