News

Când intră, de fapt, pe card cei 700 de lei în plus la pensie. Anunțul pe care foarte mulți pensionari îl așteptau

Ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat, luni seara, data la care intră pe card cei 700 de lei în plus la pensie. Vorbim de ajutorul social aprobat de Guvern în cadrul programului ”Sprijin pentru România”.
27.06.2022 | 22:46
Cand intra de fapt pe card cei 700 de lei in plus la pensie Anuntul pe care foarte multi pensionari il asteptau
Ministrul muncii a anunțat când intră pe card cei 700 de lei în plus la pensie. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru milioane de pensionari. În debutul lunii viitoare, aceștia vor încasa cei 700 de lei în plus la venit promiși de guvernanți.

Ministrul muncii a anunțat când intră pe card cei 700 de lei în plus la pensie

La finele lunii mai, Guvernul de coaliție PNL-PSD-UDMR a aprobat un nou pachet de măsuri sociale și economice. Printre decizii se numără și un ajutor 700 de lei pentru toți pensionarii cu venituri sub 2.000 lei.

ADVERTISEMENT

Luni seara, ministrul Marius Budăi a venit cu informații de ultimă oră pentru românii care vor beneficia de acest sprijin destul de important.

Conform oficialului de la Muncă, sumele promise de Executiv vor ajunge la populație după calendarul normal al pensiilor. Mai exact, un cetățean care încasa pensia pe 4 iulie, la aceeași dată va primi, odată cu pensia, şi cei 700 de lei.

ADVERTISEMENT

”Luăm cu modestie aceste măsuri. Ne-am fi dorit ca sumele să fie mai mari, dar trebuie un echilibru. Începând cu data de 1 iulie cupoanele vor fi gata.

Pentru cei care încasează sumele pe card vor primi suma de 700 de lei pe card, care se va reflecta și pe talonul de pensie, iar pentru cei care primesc prin factor postal vor primi după calendarul încasării pensiei.

ADVERTISEMENT

Dacă pe 4 iulie incasa pensia, pe 4 sau 5 primește pensia plus suma de 700 de lei”, a spus Marius Budăi, luni, la România TV.

Marius Budăi, precizări pentru cei care nu au primit cardul de 50 de euro

Ministrul muncii a venit și cu o serie de informații legate de cardurile pe care se încasează celălalt sprijin pentru populație, de 50 de euro.

ADVERTISEMENT

Marius Budăi îi asigură pe cei care își vor primi cardurile abia în iulie, că suma aferentă lunii iunie nu se pierde.

”O să explic de câte ori am ocazia. Acum acel sprijin de 50 de euro este acordat în 4 transe, iunie, august, octombrie și noiembrie. În iunie am avut patru etape până la livrare, dar din august nu vor mai fi aceste probleme.

Dacă nu va primi cineva cardul până la sfârșitul lunii iunie, ci pe 5 iulie să zicem, nu se pierde suma aferentă lunii iunie, ci ii intră pe card atunci”, a mai spus oficialul Executivului la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT