News

Când vor primi românii vulnerabili voucherele de 50 de euro? Ministrul Muncii, noi detalii

Ministrul muncii, Marius Budăi, a oferit noi detalii despre când vor primi românii vulnerabili voucherele de 50 de euro, dar și despre ce își vor putea achiziționa cu acestea.
26.04.2022 | 06:58
Cand vor primi romanii vulnerabili voucherele de 50 de euro Ministrul Muncii noi detalii
Marius Budăi, noi detalii despre voucherele de 50 de euro. Sursa foto: economedia
ADVERTISEMENT

Apar noi detalii despre voucherele de 50 de euro promise de coaliția de guvernare pentru persoanele vulnerabile, dar și despre voucherele de 30 de euro, pentru elevii care provin din familii sărace. Ministrul muncii și solidarității sociale a venit cu explicații.

Ce români vor beneficia, mai exact, de voucherele de 50 și 30 de euro. Când le vor primi

Marius Budăi a explicat ce români vor beneficia, mai exact, de aceste vouchere, începând cu luna iunie.

ADVERTISEMENT

”Sunt peste 2,3 milioane de pensionari care vor beneficia de această măsură, peste 800 de persoane cu dizabilităţi şi acum suntem în construcţie pe numărul de copii care vor primi vouchere de 30 de euro pentru preîntâmpinarea abandonului şcolar.

Am majorat deja norma de hrană pentru copiii din orfelinate, pentru masa din spitale”, a transmis Marius Budăi la România Tv.

ADVERTISEMENT

Sunt două modalități la care se gândesc autoritățile pentru acordarea celor două tipuri de vouchere.

”Sunt două soluţii: ori pe suport tehnic, ori ca acel tip de card cum a fost la alimente. Dacă va fi listat, în ziua cu pensia vor primi şi voucherul. Va fi folosit pe sistemul bonurilor de masă”, a mai explicat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Ministrul muncii mai precizează că nu se va da rest la aceste vouchere, de aceea recomandă cumpărarea unei cantități mari de produse, care să nu se strice prea ușor.

 ”Noi ne-am gândit la şase categorii de produse de bază. Îţi poţi face stocuri de produse neperisabile, nu mergem în fiecare zi cu voucher şi ne cumpărăm o pâine, că nu primim rest”, a mai detaliat Budăi.

ADVERTISEMENT

Se vor mai majora pensiile până la final de an?

Despre majorarea pensiilor până la finalul lui 2022, Marius Budăi nu exclude o astfel de mărire, dar nici nu vrea să dea prea multe speranțe.

”Nu putem să ducem toţi banii în social şi să nu sprijinim şi mediul de afaceri. Trebuie să ajutăm mediul de afaceri să apere locurile de muncă. Ar fi excepţional să reuşim să acordam o a doua majorare în acest an. Pentru acei pensionari care au avut pensia minimă, le-a crescut cu 25%, pentru ceilalţi, cu 10%. Trebuie să găsim măsuri.

Să nu-şi închipuie cineva că prin ceea ce am făcut îi vom îmbogăţi pe bieţii oameni, nicidecum. Încercăm să fim un sprijin în faţa acestui val de scumpiri”, a mai informat ministrul Budăi.

ADVERTISEMENT