News

Când intră, de fapt, pensia pe card în decembrie 2023: “Avem banii”

Pensia pentru luna decembrie din 2023 va intra la data obișnuită. Această asigurare vine din partea șefului Casei Naționale de Pensii.
08.11.2023 | 19:34
Cand intra de fapt pensia pe card in decembrie 2023 Avem banii
Șeful Casei Naționalei de Pensii îi asigură pe români: pensia pe card în decembrie 2023 se livrează la timp. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care încasează pensia pe card primesc vești importante din partea șefului Casei Naționalei de Pensii Publice (CNPP). Daniel Baciu vine cu un anunț menit să liniștească populația.

Șeful Casei Naționalei de Pensii îi asigură pe români: pensia pe card în decembrie 2023 se livrează la timp

În acest an, pentru luna decembrie, situația este puțin mai specială în ceea ce privește plata pensiilor, date fiind zilele libere de la final de noiembrie și început de decembrie. CNPP anunță când se fac viramentele pentru pensii.

ADVERTISEMENT

Doar o lună și jumătate ne mai despart până la sărbătorile de iarnă. Românii se gândesc deja ce să pregătească pentru masa de Crăciun și, mai ales, cu ce fonduri. Milioanele de pensionari se întreabă când își vor încasa veniturile.

Există preocupări în legătură cu data la care seniorii vor primi pensia în luna decembrie. În acest context, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a venit cu lămuriri care au rolul să liniștească populația.

ADVERTISEMENT

Oficialul îi asigură pe cetățeni că nu există probleme cu banii, iar pensiile vor veni la timp, înainte de sărbători. Cei mai câștigați sunt cei care primesc banii prin virament. Cardul lor bancar va fi încărcat la data de 12 decembrie.

”Avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice.

ADVERTISEMENT

Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a explicat președintele Casei Naționale de Pensii, conform Click.

Când intră banii pe card în noiembrie

De notat că, în luna noiembrie, pensiile vor fi virate pe carduri cu o mică întârziere. În general, banii ajung în conturile pensionarilor pe data de 12, însă în acest an seniorii vor primi pensiile începând cu data de 13 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă asta din cauza faptului că 12 noiembrie pică într-o zi de duminică. În ciuda acestui aspect, președintele CNPP dădea asigurări că nu vor exista probleme în ceea ce privește plata pensiilor în această perioadă.

În ceea ce-i privește pe cetățenii care încasează banii numerar, trebuie spus că poștașii livrează banii seniorilor între zilele de 1-15 a fiecărei luni. Și în luna decembrie, pensiile sunt promise a ajunge în mâinile beneficiarilor până în data de 15.

ADVERTISEMENT
Tags: