Sport

Când își află România ultima adversară din grupa de la Euro 2024. Emoții pentru Edi Iordănescu

România își află ultima adversară din grupa de la Euro 2024. Emoții mari pentru selecționerul Edi Iordănescu și pentru „tricolori”.
07.03.2024 | 17:09
Cand isi afla Romania ultima adversara din grupa de la Euro 2024 Emotii pentru Edi Iordanescu
România își află pe 26 martie adversara din primul meci la Euro 2024. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Echipa națională de fotbal a României se află în grupa E la Campionatul European și va juca împotriva Belgiei și Slovaciei. Ultima adversară urmează să fie decisă după meciurile de baraj din Liga Națiunilor.

România își va afla în sfârșit primul adversar din grupa E

Pe 21 martie și 26 martie vor avea loc meciurile din playoff-ul B al Ligii Națiunilor, unde se vor întâlni Bosnia Herțegovina și Ucraina, respectiv Israel și Islanda.

ADVERTISEMENT

Aceste meciuri de baraj vor avea loc într-o manșă unică la Zenica, respectiv Budapesta, unde Israelul a jucat și împotriva României. Câștigătoarele din aceste două partide se vor întâlni în marea finală pentru biletele la Campionatul European pe data de 26 martie la Sarajebo sau Wroclaw.

Astfel, România va afla în următoarele săptămâni cu cine va debuta la Campionatul European pe Allianz Arena pe data de 17 iunie, de la ora 16:00. Înainte de meciurile din playoff, Ucraina și Israel par mari favorite.

ADVERTISEMENT

România și programul meciurilor la Campionatul European din Germania

  • 17 iunie: România vs Israel / Bosnia / Ucraina / Islanda (Munchen) ora 16:00
  • 22 iunie: Belgia vs România (Koln), ora 22:00
  • 26 iunie: Slovacia vs România (Frankfurt), ora 19:00

Programul playoff-ului pentru EURO 2024

  • Playoff A – Semifinale: 21 martie Țara Galilor – Finlanda şi Polonia – Estonia.

Finala va avea loc pe data de 26 martie între Țara Galilor/Finlanda – Polonia/Estonia. Câștigătoarea se califică la EURO 2024 și va juca în Grupa D.

ADVERTISEMENT
  • Playoff B – Semifinale: 21 martie: Bosnia și Herțegovina – Ucraina şi Israel – Islanda

Finala se dispută pe 26 martie între Bosnia și Herțegovina/Ucraina – Israel/Islanda. Câștigătoarea playoff-ului merge la Campionatul European în grupa E, alături de România, Belgia și Slovacia.

  • Playoff C – Semifinale: 21 martie: Georgia – Luxemburg şi Grecia – Kazahstan

Finala are loc pe 26 martie între  Georgia/Luxemburg – Grecia/Kazahstan. Marea câștigătoare prinde ultimul bilet la turneul final din Germania.

ADVERTISEMENT

România mai joacă 4 meciuri amicale până la Euro 2024

Selecționerul Edi Iordănescu a programat patru meciuri amicale pentru a pregăti turneul final din Germania. Astfel, România întâlnește pe 22 martie pe Arena Națională pe Irlanda de Nord, iar patru zile mai târziu va juca la Madrid împotriva Columbiei.

Înainte de Euro 2024, „tricolorii” lui Edi Iordănescu vor mai întâlni Bulgaria pe 4 iunie și reprezentativa din Liechtenstein pe 8 iunie, ambele pe stadionul Ghencea.

ADVERTISEMENT