Sporturi

Când joacă Simona Halep în semifinale la Rogers Cup! O înfruntă pe Ashleigh Barty

11.08.2018 | 10:50
Cand joaca Simona Halep in semifinale la Rogers Cup O infrunta pe Ashleigh Barty
ADVERTISEMENT

Când joacă Simona Halep în semifinale la Rogers Cup. După un meci senzațional contra franțuzoaicei Caroline Garcia, în sferturile de finală, liderul mondial nu are prea mult timp de odihnă. Pentru că organizatorii au decis să o mute din sesiunea de seară în cea de zi pentru partida din semifinale. Astfel, duelul cu Ashleigh Barty, din penultimul act, se va disputa sâmbătă, de la ora 13:00 a Canadei, 20:00 în România.

Când joacă Simona Halep în semifinale la Rogers Cup. Barty, revenire după doi ani de pauză

Partida dintre Simona Halep și Ashleigh Barty este prima dintre semifinale, pentru ca apoi să se joace și cealaltă partidă din penultimul act, cu Sloane Stephens înfruntând-o pe învingătoarea dintre Elina Svitolina și Elise Mertens, de la ora 01:00 a României. Interesant este că deși se află ambele de mult timp în prima sută WTA, Simona Halep și Ashleigh Barty nu s-au mai întâlnit niciodată până acum.

ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty, 22 de ani, din Australia, este pe locul 16 WTA și a fost considerată una dintre cele mai bune junioare. În acest 2018 a început să confirme așteptările de la ea. În 2014, la vârsta de 18 ani, când era deja o prezență obișnuită pe tablourile principale ale turneelor de Grand Slam, Ashleigh Barty a luat o decizie surprinzătoare. A luat o pauză și, timp de doi ani, nu a mai participat la competiții.

Când joacă Simona Halep în semifinale la Rogers Cup
Simona Halep aleargă spre un nou titlu la Rogers Cup, după cel din 2016, tot la Montreal.

Când joacă Simona Halep în semifinale la Rogers Cup. Barty, victorie cu Begu în prima rundă

Revenită în 2016, Ashleigh Barty a început să-și demonstreze talentul, iar următorul an îl termina pe locul 17 WTA. La actuala ediție a Rogers Cup, jucătoarea din Australia a debutat cu o victorie în fața Irinei Begu, după un meci foarte echilibrat, scor 6-3, 1-6, 7-5. Au fost apoi victorii fără set pierdut pentru Barty, cu Van Uytvanck, Cornet și Bertens.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a pierdut și ea tot un singur set până acum, tot la debutul în competiție, în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova. După ce a trecut de Caroline Garcia și a ajuns în semifinale la Rogers Cup 2018, Simona Halep își consolidează prima poziție în clasamentul WTA. Chiar și dacă pierde în semifinale, românca va ajunge la 7511 puncte și un avans de 1376 de puncte peste Caroline Wozniacki.

Simona Halep e în semifinale la Rogers Cup. Crește avansul în fruntea WTA

Diferența ar putea fi chiar mai mare dacă Halep joacă finala. Românca ar avea 7746 de puncte dacă pierde ultimul act, și un avans de 1611 puncte, sau chiar 8061 de puncte dacă va câștiga turneul și un avans uriaș de 1926 de puncte. Cert este că accederea în semifinale la Rogers Cup îi asigură Simonei calificarea la Turneul Campioanelor. Este prima jucătoare oficial calificată și va fi la a cincea prezență consecutivă la Singapore.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Simona Halep și-a aflat și parcursul de la Cincinnati, turneul la care va participa săptămâna viitoare. Are bye în primul tur și o poate înfrunta pe Irina Begu în runda secundă. Poate da peste aceeași Barty în turul 3, pentru ca una în sferturile de finală să poată da peste Muguruza sau Ostapenko. Pe Serena Williams, care revine și ea în circuit, Simona o poate înfrunta doar în finala de la Cincinnati.