Sport

Garbine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis. Motivul real din spatele acestei decizii

Garbine Muguruza s-a retras din tenisul profesionist. Sportiva a vorbit despre motivul deciziei sale. Iberica a câștigat o avere din tenis
25.04.2024 | 18:20
Garbine Muguruza sia anuntat retragerea din tenis Motivul real din spatele acestei decizii
Garbine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis. Sportiva nu mai jucase de peste un an
ADVERTISEMENT

Garbine Muguruza, dubla câștigătoare de Grand Slam, a luat decizia surprinzătoare de a se retrage din tenis la numai 30 de ani. Iberica nu mai jucase un meci oficial de la începutul anului 2023.

Garbine Muguruza a luat decizia de a se retrage din tenis

Garbine Muguruza este una dintre cele mai bune tenismene din ultimul deceniu. Sportiva din Spania a fost o prezență constantă în fazele finale ale turneelor de Grand Slam. Aceasta a luat anul trecut decizia de a lua o pauză de la tenis pentru a se putea concentra pe sănătatea mentală. Zilele acestea, Muguruza și-a anunțat oficial retragerea definitivă din tenis.

ADVERTISEMENT

Sportiva a vorbit despre motivele care au făcut-o să ia această decizie drastică. Muguruza își dorește să petreacă mai mult timp cu familia și să ducă o viață mai relaxată, lipsită de stresul din competiții.

„Oamenii așteaptă un răspuns grozav de la mine, părăsesc tenisul pentru că voi face asta sau asta, voi intra în afaceri, voi dezvolta un cookie – orice ar fi acesta. Nu. Plec din tenis pentru că aștept cu nerăbdare să fiu cu cei dragi, să fac o excursie fără rachetele mele de tenis, probabil să-mi construiesc o familie, să iau un câine. Vreau doar să nu fac nimic.

ADVERTISEMENT

Indiferent dacă câștigi sau pierzi, mergi în camera ta de hotel, închizi ușa și nu e nimeni. Asta este. Sfârșitul zilei. De-a lungul anilor, te gândești: ‘Wow, aș vrea să pot împărtăși această nebunie cu mai mulți oameni’. Nu ai timp să digerezi. Este un stil de viață frenetic”, a explicat Garbine Muguruza.

Simona Halep i-a transmis un mesaj lui Muguruza

Decizia sportivei din Spania a surprins pe multă lume. Nu cu mult timp în urmă, Muguruza a fost surprinsă pe terenul de antrenament, iar fanii tenisului sperau că aceasta să își facă revenirea, poate chiar la turneul din Madrid. Decizia ei a fost alta însă. Simona Halep și Muguruza au fost de multe ori adversare. Românca a ținut să îi transmită un mesaj acesteia. Ea a scris: „Garbine, îți doresc tot binele din lume și felicitări pentru frumoasa carieră avută în tenis”.

ADVERTISEMENT

Muguruza a avut o carieră impresionantă. Sportiva a câștigat numeroase titluri atât la simplu cât și la dublu. Iberica a câștigat 2 Grand Slamuri, unul la Roland Garros și unul la Wimbledon. În 2017 a fost declarată cea mai bună jucătoare a anului.

Câți bani a câștigat Muguruza din tenis?

De-a lungul carierei, Muguruza a câștigat aproximativ 25 de milioane de dolari din premiile turneelor WTA. De asemenea, sportiva a încasat sume importante de bani și din contractele de sponsorizare fiind una dintre cele mai importante sportive ale lumii în ultimii 10 ani.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut ce planuri are Garbine Muguruza după retragere. Aceasta a transmis că va urma sfatul primit de la tatăl ei care i-a spus să nu uite să își trăiască viața. Ultimul ei meci jucat a fost în Franța, la Lyon pe 31 ianuarie 2023. Atunci, iberica a cedat în fața jucătoarei din Cehia, Linda Noskova, în primul tur al turneului.

ADVERTISEMENT