Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 la WTA Stuttgart. S-a stabilit ora de start. Update

21.04.2021 | 20:35
Cu cine joaca Simona Halep in turul 2 la WTA Stuttgart Sa stabilit ora de start Update
ADVERTISEMENT

Simona Halep revine în circuitul WTA după o pauză de aproape o lună. Va juca direct în turul 2 al turneului WTA de la Stuttgart. 

Simona Halep o va întâlni pe Maketa Vondrousova, în primul meci la Stuttgart

UPDATE, 21 aprilie, ora 18:47 / Simona Halep o va înfrunta pe Marketa Vondrousova în optimile turneului WTA 500 de la Stuttgart. Paritda a fost programată joi, după ora 18:00. Este al treilea meci al zilei pe arena centrală. Ostapenko – Pliskova şi Sabalenka – Friedsam sunt partidele programate înainte, începând cu ora 12:30. Nu mai devreme de ora 18:00 au specificat organizatorii despre partida Halep – Vondrousova.

ADVERTISEMENT

Halep a primit un bye în runda inaugurală. Pentru Simona Halep, acesta va fi primul meci al sezonului pe zgură. Adversara româncei a trecut în runda inaugurală a turneului din Germania de jucătoarea din Cehia, Marie Bouzkova, scor 6-1, 7-6. Halep și Vondrousova s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, de fiecare dată victoria revenind sportivei din Cehia.

Ambele întâlniri au avut loc în 2019, când Vondrousova s-a impus cu 2-6 7-5 6-3 la Openul de la Roma, respectiv 6-2 3-6 6-2 la Indian Wells. Turneul de la Stuttgart are premii totale în valoare de 565,530 de dolari.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ 20 APRILIE, ora 14:05

Simona Halep a ales să meargă la Stuttgart deși nu este încă refăcută complet după accidentarea la umăr din cauza căreia a fost nevoită să se retragă de la Miami. Totuși, programul competiției o ajută. Îi oferă șanse să intre în ritm.

Jucătoarea din România a primit bye în runda inaugurală și va juca direct în turul 2. Abia miercuri își va afla adversara, iar debutul în competiție se va produce în cursul zilei de joi. Simona speră să poată ajunge la un nivel fizic cât mai bun până atunci.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va debuta joi, la Stuttgart, în turul 2. Va fi nevoită să joace patru meciuri în patru zile pentru primul titlu din 2021

Şapte dintre jucătoarele din top 10 au ales să evolueze la Stuttgart în această săptămână, turneu de categorie WTA 500. Simona Halep este favorită doi a competiției, după Ashleigh Barty. Sofia Kenin, Elina Svitolina, Aryna Sabalenka, Karolina Pliskova şi Petra Kvitova.

Pentru primul titlu din 2021, Simona Halep ar avea un final de săptămână foarte aglomerat. Partida din sferturile de finală ar urma să se joace vineri, semifinalele sunt programate sâmbătă, iar finala se joacă luni.

ADVERTISEMENT

Partidele de la Stuttgart încep în jurul orei 12:30, dar Simona Halep va fi programată, cel mai probabil, în cursul serii. Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan sunt celelalte jucătoare din România care vor juca în circuitul WTA în această săptămână. Au ales să meargă la Istanbul, turneu WTA 250.

Simona Halep ar putea să primească 470 de puncte în clasamentul WTA dacă se impune la Stuttgart. Se apropie de Osaka

În cazul în care va reuşi să se impună la Stuttgart, Simona Halep se poate apropia de Naomi Osaka în clasamentul WTA. Nipona, a doua jucătoare a lumii, nu va participa la turneul din Germania. Şi pierde astfel 180 de puncte, pe care le avea pentru semifinala din 2019.

Premiile pentru această ediţie sunt mult diminuate faţă de ceea ce se oferea în 2019, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2020, competiţia a fost anulată din acelaşi motiv.

68.570 de euro va încasa Simona Halep dacă reuşeşte să se impună la Stuttgart. În vreme ce pentru participarea în finală se acordă 51.000 de euro. Doar pentru participare, românca ia 8.200 de euro, sferturile de finală aduc 15.500, iar semifinala înseamnă 32.400.

ADVERTISEMENT