Simona Halep

Când joacă Simona Halep în turul 3 la WTA Madrid. Prima partidă contra unui cap de serie

03.05.2021 | 18:36
Cand joaca Simona Halep in turul 3 la WTA Madrid Prima partida contra unui cap de serie
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid după două victorii convingătoare, cu Sara Sorribes Tormo și Saisai Zheng. Ambele în minimum de seturi.

UPDATE, 3 mai, ora 18:36 / Se știe ora meciului dintre Simona Halep și Elise Mertens. A treia jucătoare a lumii, românca o va înfrunta pe locul 16 WTA în optimile turneului WTA de la Madrid, marți, 4 mai, în jurul orei 14:00. Cele două vor deschide astfel ziua de meciuri a turneului din Capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ, 3 mai 2021, ora 12:09 /

Următoarea partidă din capitala Spaniei se anunță un prim test dificil pentru jucătoarea din România. Simona Halep o va înfrunta pe Elise Mertens, din Belgia, cap de serie numărul 13 al competiției.

Simona Halep are zi liberă luni, când sunt programate meciurile de pe jumătatea superioară a tabloului. Și va juca partida cu Elise Mertens în cursul zilei de marți. Ora de start va fi anunțată luni seara.

ADVERTISEMENT

Când se joacă Simona Halep – Elise Mertens, în turul 3 la WTA Madrid. Românca, în avantaj la meciurile directe

Simona Halep o conduce pe Elise Mertens la meciuri directe, scor 3-1. Singurul eşec a venit în finala de la Doha, în 2019. Românca şi-a luat revanşa la Australian Open 2020, unde a fost şi ultimul duel direct. În primăvara lui 2018 se disputau şi singurele confruntări pe zgură dintre cele două. Simona se impunea clar la Madrid şi la Roland Garros şi ceda câte trei game-uri în fiecare dintre acele dispute.

Au fost deja multe surprize pe jumătatea de tablou a Simonei Halep. Naomi Osaka și Karolina Pliskova au fost eliminate duminică, iar Victoria Azarenka s-a retras din cauza unei accidentări. Aryna Sabalenka rămâne cea mai periculoasă adversară de pe această parte a tabloului.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar putea avea chiar miercuri șansa revanșei cu Sabalenka, după ce jucătoarea din Belarus a eliminat-o de la Stuttgart. Miercuri se joacă sferturile de finală, iar Simona ar urma să o înfrunte pe învingătoarea dintre Sabalenka și Jessica Pegula.

Simona Halep a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017. Premiile din acest an au scăzut considerabil

Simona Halep a disputat finala din 2019, pierdută în fața olandezei Kiki Bertens. Ediția din 2020 nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus. Românca are două titluri la Madrid, în 2016 și 2017, și a mai pierdut o finală, în 2014.

ADVERTISEMENT

Simona Halep poate profita de eliminarea rapidă niponei Naomi Osaka și să se apropie de poziția a doua în clasamentul WTA. Dacă se impune la Madrid, românca va ajunge la 7400 de puncte în ierarhia de după turneu. Iar Osaka va avea 7650.

Pentru calificarea în turul 3 la Madrid, Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 34.048 euro. Premiile la competiţia patronată de Ion Ţiriac au scăzut enorm din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT