Sporturi

Când joacă Simona Halep în turul doi la WTA Adelaide! Anunțul organizatorilor

13.01.2020 | 08:09
Cand joaca Simona Halep in turul doi la WTA Adelaide Anuntul organizatorilor
ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 ianuarie, ora 08:10/ Meciul Simonei Halep cu Ajla Tomljanovic, din turul doi al turneului de la Adelaide, se va juca marți, nu înainte de ora 10:00.


Știrea inițială, 11 ianuarie

Simona Halep joacă la Adelaide primul turneu din noul sezon și adversarul din turul secund va fi câștigătoarea meciului dintre Ajla Tomljanovic și o sportivă venită din calificări. Debutul româncei în 2020 se va produce marți sau miercuri, data și ora finale urmând a fi anunțate de organizatori.

ADVERTISEMENT

Când joacă Simona Halep în turul doi la Adelaide

Turneul de la Adelaide, aflat la prima ediție, se va desfășura în perioada 13 – 18 ianuarie. Simona Halep, a doua favorită a competiției, va intra în turneu direct în turul secund, meciurile din această fază fiind programate marți și miercuri.

Primul adversar al Simonei din 2020 va fi învingătătoarea meciului dintre Ajla Tomljanovic și o jucătoarea venită din calificări, programarea exactă a duelului urmând a fi anunțată de organizatori după partidele din runda inaugurală.

ADVERTISEMENT
  • Simona Halep a câștigat precedentele două întâlniri cu Ajla Tomljanovic (Cincinnati 2018 și Roland Garros 2019)

Simona Halep va juca la Adelaide după mai bine de două luni de pauză competițională, ultimul meci oficial disputat fiind pe 1 noiembrie, la Turneul Campioanelor, împotriva Karolinei Pliskova. Jucătoarea din România a părăsit competiția de la Shenzhen după faza grupelor, înregistrând o singură victorie, cu Bianca Andreescu, și înfrângeri cu Svitolina și Pliskova.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Ashleigh Barty, liderul ierarhiei WTA, sunt singurele sportive care au „bye” în primul tur de la Adelaide, fiind principalele favorite ale competiției din Australia.

Traseu dificil pentru Simona Halep

Dacă va trece de turul secund, unde va da peste câștigătoarea meciului dintre Ajla Tomljanovic și o jucătoare venită din calificări, Simona Halep o poate întâlni pe Aryna Sabalenka în sferturile turneului de la Adelaide, sportivă de 21 de ani aflată pe locul 11 în circuitul WTA.

ADVERTISEMENT

În semifinale, Halep ar putea da peste Petra Kvitova sau Kiki Bertens, jucătoare din top 10 al ierarhiei mondiale, în timp ce finala ar putea programa o întâlnire dintre Simona și Ashleigh Barty sau Belinda Bencic, locul întâi, respectiv opt, în clasamentul WTA.

Dezavantajul Simonei Halep la Adelaide ar putea fi lipsa meciurilor cu miză, ea și Bianca Andreescu fiind singurele jucătoare din top 10 mondial care nu au jucat în prima săptămână a noului sezon, celelalte sportive disputând deja jocuri oficiale la Brisbane, Auckland sau Shenzhen.

  • 3 este locul ocupat de Simona Halep în ierarhia WTA
ADVERTISEMENT