Life

Când poți să te împărtășești înainte de Paște. Sfatul preoților

Când poți să te împărtășești înainte de Paște. Ce spun preoții despre acest subiect și ce ne sfătuiesc să facem de sărbătorile pascale.
04.04.2023 | 13:46
Cand poti sa te impartasesti inainte de Paste Sfatul preotilor
Când poți să te împărtășești înainte de Paște. Foto: Captură Trinitas
ADVERTISEMENT

Când poți să te împărtășești înainte de Paște, de fapt. Iată care este sfatul preoților de care ar trebui să ținem cont înainte de sărbătorile pascale.

Când poți să te împărtășești înainte de Paște. Sfatul dat de preoți

Înainte de Paște, persoanele care au ținut post pot primi Sfânta Împărtășanie. Cei care doresc acest lucru se mai pot împărtăși în Joia Mare, înainte de Paște.

ADVERTISEMENT

De asemenea, putem să ne împărtășim la fiecare Liturghie, dar și în ziua efectivă de Paște sau la Cincizecime. Și bebelușii trebuie împărtășiți, iar dacă aceștia dorm în biserică în timpul slujbei trebuie treziți înainte de a ajunge în fața preotului.

Copiii care sunt mai mici de cinci ani trebuie împărtășiți o dată pe lună. Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani se împărtășesc la 40 de zile, fără a se spovedi.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru pe care trebuie să-l facă aceștia este să nu mănânce înainte de a primi taina euharistiei. În ceea ce îi privește pe copiii de peste 7 ani, aceștia trebuie să țină post.

Înainte de a ajunge în fața preotului pentru a se împărtăși, copiii din această categorie de vârstă trebuie să țină post și să se spovedească de păcate.

ADVERTISEMENT

Când este cel mai bine să te împărtășești

Cu toate acestea, sfatul preoților este să ne împărtășim în noaptea de Paște. Totul pentru că  „Iisus este Paștele nostru” și trebuie să îl sărbătorim în acest fel.

Singura condiție pentru a face acest lucru este să fi ținut post. Și aici este o întreagă dezbatere despre cât ar trebui să țină post un credincios înainte de a primi împărtășania.

ADVERTISEMENT

Unii preoți spun că în niciun caz nu sunt suficiente doar trei zile, iar alții susțin că nici o săptămână nu este suficientă. Tot preoții sunt triști de faptul că oamenii nu mai respectă tradiția din moși-strămoși a se împărtăși la sfânta Înviere. De altfel, împărtășania trebuie făcută la fiecare dintre posturile de peste an.

„Din păcate, în zilele noastre, parcă nu mai este accentuată această necesitate, iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere.

Ar fi minunat ca în cât mai multe biserici să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii”, a afirmat părintele Andrei Atudori, conform Doxologia.

ADVERTISEMENT