Sport

Programul complet al semifinalelor Champions League. Când au loc meciurile

Bayern Munchen – Real Madrid și Borussia Dortmund – PSG sunt cele două semifinale ale ediției 2023/2024 din UEFA Champions League.
18.04.2024 | 01:40
Programul complet al semifinalelor Champions League Cand au loc meciurile
Când se joacă semifinalele din Champions League!
ADVERTISEMENT
17-04-2024
21:51

Bayern – Real Madrid și Borussia Dortmund – PSG sunt semifinalele Champions League 2023/2024

Bayern Munchen și Real Madrid au câștigat meciurile în dublă manșă cu Arsenal Londra, respectiv Manchester City, și s-au alăturat Borussiei Dortmund și lui PSG în semifinalele ediției 2023/2024 din Champions League.

Partidele din penultimul act al competiției se vor disputa pe 30 aprilie/1 mai (turul) și 7/8 mai (returul), după următorul program:

  • Bayern Munchen – Real Madrid
  • Borussia Dortmund – PSG

PSG şi Borussia Dortmund sunt primele semifinaliste din Champions League. Cele două formaţii au fost învinse în tur de Barcelona şi Atletico Madrid, dar au reuşit să întoarcă scorurile la retur şi vor juca în penultimul act.

Când se joacă semifinalele din Champions League! Primul meci: PSG – Borussia Dortmund

Miercuri seara se va stabili tabloul complet al semifinalelor. În tur, Real Madrid şi Manchester City au încheiat la egalitate, scor 3-3, în timp ce Arsenal şi Bayern au remizat, scor 2-2. Astfel că, totul e posibil.

ADVERTISEMENT

Semifinalele din UEFA Champions League se vor disputa pe 30 aprilie şi 1 mai, în timp ce meciurile retur sunt programate o săptămână mai târziu, pe 7-8 mai. Deocamdată nu sunt stabilite datele meciurilor.

PSG a pierdut cu 2-3 meciul tur cu Barcelona la Paris, dar a reuşit să întoarcă în returul de la Barcelona. Parizienii au câştigat cu 4-1 şi vor merge în penultimul act al competiţiei, deşi catalanii au fost cei care au deschis scorul.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund, remontada spectaculoasă!

Şi celălalt sfert de finală a avut parte de o răsturnare spectaculoasă. Borussia Dortmund a pierdut turul de la Madrid cu Atletico, scor 1-2. Nemţii au reuşit să intre la pauză cu un avantaj de două goluri în retur, scor 2-0.

Atletico a revenit de la 0-2 la 2-2, dar finalul de meci le-a aparţinut nemţilor. Fullkrug şi Sabitzer au marcat golurile calificării pentru “galbeni”. Dortmund a reuşit să menţină rezultatul de 4-2 şi a intrat în semifinale.

ADVERTISEMENT

PSG vrea primul trofeu din istorie!

Ultimul act va avea loc pe data de 1 iunie pe stadionul Wembley din Londra. Deţinătoarea trofeului este Manchester City, echipa lui Pep Guardiola având prima şansă de a-şi apăra trofeul la casele de pariuri.

PSG visează să câştige primul trofeu Champions League din istorie. Parizienii au fost cel mai aproape în 2020 când au pierdut finala de la Lisabona cu Bayern Munchen, scor 0-1.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Borussia Dortmund visează să reediteze succesul din 1997, când a câştigat unicul trofeu Champions League. În 2013, echipa antrenată la acea vreme de Jurgen Klopp a fost învinsă de Bayern în finală, scor 1-2, tot pe Wembley.

ADVERTISEMENT