Sport

Când se joacă Sepsi – Bodo/Glimt în play-off-ul Conference League. Adversar de coșmar

Sepsi s-a calificat în play-off-ul UEFA Conference League, după „dubla” cu FC Aktobe. Pentru accederea în grupe, covăsnenii vor da piept cu Bodo/Glimt, din Norvegia.
17.08.2023 | 20:59
Cand se joaca Sepsi  BodoGlimt in playofful Conference League Adversar de cosmar
Când va avea loc „dubla” dintre Sepsi și Bodo/Glimt în play-off-ul UEFA Conference League. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Sepsi a obținut calificarea în play-off-ul UEFA Conference League. Câștigătoarea Cupei României le-a eliminat pe rând de CSKA Sofia și FC Aktobe, iar pentru accederea în grupe, formația antrenată de Liviu Ciobotariu este obligată să treacă de Bodo/Glimt, liderul din campionatul Norvegiei.

Când se joacă Sepsi – Bodo/Glimt în play-off-ul UEFA Conference League

Sepsi a acces în play-off-ul UEFA Conference League la capătul unei „duble” echilibrate împotriva lui FC Aktobe. În tur, cele două formații au remizat, scor 1-1, în timp ce la retur, Sepsi s-a impus cu scorul de 1-0.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Bodo/Glimt nu a avut emoții în „dubla” din turul al treilea preliminar al UEFA Conference League cu Pyunik (Armenia). Norvegienii s-au impus cu scorul de 6-0 la general și s-au calificat „en-fanfare” în play-off-ul celei de-a treia competiții europene inter-cluburi.

Partidele programate în play-off-ul UEFA Conference League au loc pe 24 și 31 august. Tragerea la sorți pentru grupele competiției va avea loc vineri, 1 septembrie, la Monaco.

ADVERTISEMENT

Cine este Bodo/Glimt, adversarul lui Sepsi din play-off-ul UEFA Conference League

Bodo/Glimt, viitoarea adversară a lui Sepsi din cupele europene, a trecut în turul al doilea preliminar al UEFA Conference League de Bohemians (Cehia), scor 7-2, la general. În turul 3, nordicii i-au trimis „acasă” pe armenii de la Pyunik Erevan, scor 6-0, la general.

Lider în campionatul norvegian după 18 etape, cu 41 de puncte acumulate, Bodo/Glimt a încheiat sezonul precedent pe locul 2, la 18 puncte în spatele campioanei Molde. Formația antrenată de Kjetil Knutsen are un lot de două ori mai valoros decât Sepsi.

ADVERTISEMENT

Potrivit Transfermarkt.com, valoarea lotului lui Bodo/Glimt se ridică la 30,80 de milioane de euro. De cealaltă parte, Sepsi are o cotă de piață a lotului ce se ridică la 15,66 milioane de euro.

Albert Gronbaek, mijlocaș central de 22 de ani, este cel mai valoros jucător din lotul norvegienilor cu o cotă de 5 milioane de euro. Bodo/Glimt a câștigat de două ori campionatul în Norvegia.

ADVERTISEMENT

În sezonul precedent, Bodo/Glimt a fost eliminată în „șaisprezecimile” UEFA Conference League de către Lech Poznan, scor 0-1, la general. În urmă cu două stagiuni, norvegienii au acces până în sferturile Conference League, unde au fost eliminați de AS Roma, scor 2-5 la general.

Bodo/Glimt i-a administrat o înfrângere dură lui Jose Mourinho

În sezonul 2021/2022, în drumul spre sferturile Conference League, Bodo/Glimt i-a administrat lui Jose Mourinho una dintre cele mai drastice înfrângeri din carieră. Norvegienii s-au impus cu scorul de 6-1 în fața lui AS Roma în meciul tur din faza grupelor.

Ulterior, cele două formații au remizat spectaculos, scor 2-2, în Norvegia. Bodo/Glimt și AS Roma s-au reîntâlnit în sferturile competiției, iar nordicii s-au impus din nou pe teren propriu, scor 2-1. La returul de la Roma, formația lui Jose Mourinho a câștigat categoric și a acces în semifinale, scor 4-0.

ADVERTISEMENT