Sport

Aktobe – Sepsi Sf. Gheorghe 0-1, în turul 3 din Conference League! Covăsnenii, calificare în play-off

Sepsi a câștigat meciul retur cu FC Aktobe, scor 1-0, și s-a calificat în play-off-ul UEFA Conference League. Nicolae Păun a marcat singurul gol al partidei.
17.08.2023 | 20:57
Aktobe  Sepsi Sf Gheorghe 01 in turul 3 din Conference League Covasnenii calificare in playoff
Sepsi s-a calificat în play-off-ul UEFA Conference League după victoria cu FC Aktobe.
ADVERTISEMENT
17-08-2023
16:00

Aktobe - Sepsi Sf. Gheorghe 0-1 (Păun 66)

Vezi aici cele mai importante faze.

FINAL DE MECI. Sepsi s-a calificat în play-off-ul UEFA Conference League, după 2-1, la general, în „dubla” cu FC Aktobe, din Kazakhstan. Nicolae Păun a adus bucuria cu un gol la mijlocul reprizei secunde. 

Min. 77: Șansă bună de gol pentru FC Aktobe. În ultimul moment, mingea este deviată în corner de un jucător al lui Sepsi. 

Min. 66: GOOOL Sepsi! Nicolae Păun înscrie excelent cu o lovitură de cap. Marius Ștefănescu a centrat la prima bară din lovitură de la colț, iar mijlocașul covăsnenilor a scuturat plasa. 

Min. 61: Nicolae Păun a fost aproape de un eurogol. Șutul jucătorului lui Sepsi este respins spectaculos de Pokatilov. 

Min. 54: Alimi șutează cu piciorul drept din preajma careului. Mingea a trecut puțin peste poarta lui Pokatilov. 

Min. 52: Dumitrescu centrează de la colțul terenului, iar mingea lovește bara și sare la adversari. 

Min. 48: Samorodov șutează cu stângul, însă Roland Niczuly prinde foarte bine mingea. 

Min. 45: Elder Santana a șutat dintr-o poziție dificilă și a trimis peste poartă. 

Min. 42: Gafă uriașă a kazahilor, însă Sepsi nu profită. Mingea respinsă de Pokatilov a ajuns la Alimi, care cu poarta goală a trimis mult peste țintă. 

Min. 41: Alimi șutează de la mare distanță. Mingea trece peste poarta lui Aktobe. 

Min. 35: Ștefănescu șutează periculos, însă Pokatilov reține. 

Min. 29: Roland Niczuly are o intervenție salvatoare în fața lui China, după o eroare la construcție a lui Sepsi. 

Min. 27: Marius Ștefănescu a centrat în careu, iar Safranko a reluat cu capul pe lângă poartă. 

Min. 17: Denis Ciobotariu a șutat de la marginea careului, iar mingea a fost respinsă în corner de unul dintre adversari. 

Min. 1: A început partida.

17-08-2023
14:55

Echipele de start la Aktobe - Sepsi Sf. Gheorghe

Aktobe: Pokatilov – Kassym, Iashin, Shomko – China, Raickovic, Strumia, Tanzharikov – Baytana, Elder Santana, Samorodov. Rezerve: Lobantsev, Mambetzhanov – Rudoselskiy, Gadrani, Zhumabek, Kybyray, Niangbo, Filipovic, Ghnayem, Izbassarov, Izotov. Antrenor: Andrey Karpovich

Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, M. Bălașa, Ninaj, A. Dumitrescu – N. Păun, Rodriguez – Ștefănescu, Alimi, C. Matei – Safranko. Rezerve: D. Moldovan, Gedo – I. Gheorghe, Damașcan, Oroian, Francisco Junior, Oteliță, A. Nistor, Kallaku, Aganovic, R. Varga, Rondon. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Meciul Aktobe – Sepsi Sf. Gheorghe are loc joi 17 august, cu începere de la ora 19:00, în cadrul manșei secunde a turului 3 preliminar din Conference League. Covăsnenii păreau a fi destul de clar favoriți înaintea primei manșe, dar egalul de pe teren propriu, scor 1-1, scos in extremis de Sepsi, face returul foarte echilibrat și dificil pentru echipa lui Liviu Ciobotariu.

Unde se joacă meciul Aktobe – Sepsi Sf. Gheorghe

Confruntarea Aktobe – Sepsi Sf. Gheorghe see desfășoară joi, 17 august, de la ora 19:00, pe stadionul central din orașul kazah, un stadion construit în 1975 și remodernizat între timp, cu o capacitate de 13.500 de locuri și considerat a fi una dintre cele mai bune arene din țară. Localnicii iubec mult fotbalul și obișnuiesc să umple jumătate tribunele la meciurile obișnuite iar la cele importante de multe ori e sold out.

ADVERTISEMENT

Este un stadion care e împărțit în patru la nivelul tribunelor  și are inclusiv acoperiș retractabil. E fără pistă de atletism, principala tribună fiind cea de vest, unde sunt și locurile pentru VIP și masa presei. În partea de est stau spectatorii cu dizabilități fizice și suținătorii echipelor adverse.

Cine transmite la TV partida Aktobe – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida Aktobe – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă joi 17 august, de la ora 19:00, pe pe stadionul central din localitatea cu acleași nume din Kazahstan în manșa secundă a turului 3 preliminar din Conference League și va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmăei intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Aktobe joi, 17 august, va fi o zi toridă de vară, cu un cer senin aproape pe tot parcursil zilei, în total contrast cu cea din ziua anterioară, în care ploaia a dominat peisajul. Maxima zilei  va ajunge la ora amiezii la 34 de grade și sigutr la ora partidei nu vor fi sub 32 de grade. Arbitrul meciului este italianul Daniele Chiffi, prima oară la un meci al unei echipe românești.

Ce absențe sunt în întâlnirea Aktobe – Sepsi Sf. Gheorghe

Ambii antrenori se pot baza pe formulele standard pentru acest meci. Asta înseamnă că la Aktobe antrenorul Andrei Karpovich va avea din nou un jucător care a provocat multe dureri de cap în partida tur, brazilianul Edi Santana, omul care a făcut în mai multe rânduri vraiște apărarea lui Ciobotariu.

ADVERTISEMENT

Nici Liviu Ciobotariu nu are probleme în a creiona unsprezecele de start capabil să pună mari probleme gazdelor și să ajute la obținerea calificării în play-off, acolo unde însă obstacolul va fi de puterea unui tsunami la acest nivel al competiției, respectiv echipa norvegiană Bodo Glimt.

Cote la pariuri la jocul Aktobe – Sepsi Sf. Gheorghe

Înaintea meciului de la Sfântu Gheorghe Sepsi era favorita atât la calificare cât și la victoria pe teren propriu. Acel 1-1 smuls chinuit de oamenii lui Liviu Ciobotariu a întors radical situația în favoarea kazahilor, Au cotă de 2,30 la victorie față de 3,20 Sepsi, au șansă dubșă 1X 1,35 față de 1,60 Sepsi, au gol marcat 1,35 iar Sepsi gol marcat 1,50.  La calificare Aktobe are 1,70 și Sepsi 2,30.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, în tur, la Sfântu Gheorghe, pe un teren ud de la ploaia care a căzut tot timpul, Sepsi nu a mai reeditat evoluțiile excelente din partidele cu C SKA Sofia. Gazdele au construit greu, au fost lipsite de inspirație și și-au creat puține situații. Aktobe a gestionat mai bine partida, a deschis scorul dar a fost egalată cu câteva minute înainte de final, printr-o deviere nefericită în proprie poartă la un șut al lui Varga.

ADVERTISEMENT