ADVERTISEMENT
Sporturi

Când se joacă Simona Halep – Yulia Putintseva în turul 3 la Australian Open. Anunțul organizatorilor

Autor: Adrian Baciu | 24.01.2020 | 08:40
Când se joacă Simona Halep - Yulia Putintseva în turul 3 la Australian Open. Anunțul organizatorilor
Când se joacă Simona Halep - Yulia Putintseva în turul 3 la Australian Open. Sursa foto: hepta.ro

UPDATE, 24 ianuarie, ora 08:30/ Organizatorii de la Australian Open au anunțat programul meciurilor de sâmbătă. Duelul Simonei Halep cu Yulia Putintseva se va juca pe „Rod Laver” în sesiunea de zi și nu va începe mai devreme de ora României 3:30.

ADVERTISEMENT

Simona Halep o va înfrunta pe Yulia Putintseva, locul 38 WTA, în turul 3 de la Australian Open 2020. Duelul dintre campioana de la Wimbledon și jucătoarea din Kazahstan va avea loc sâmbătă, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori.

Simona Halep – Yulia Putintseva, meci în turul 3 la Australian Open

Meciul Simona Halep – Yulia Putintseva din turul 3 de la Australian Open va reprezenta o întâlnire în premieră în circuitul WTA între cele două jucătoare.

Simona și Yulia s-au calificat în această fază după dueluri diametral opuse ca dificultate în turul anterior. Dacă Simona a avut un meci relativ ușor cu Harriet Dart, a 173-a jucătoare a lumii, scor 6-2, 6-4, kazaha a luptat din greu pentru calificare.

ADVERTISEMENT

Yulia Putintseva a avut o partidă de două ore și 40 de minute cu americanca Danielle Rose Collins, locul 25 WTA și semifinalista sezonului precedent de la Melbourne.

Putintseva a câștigat primul set cu 6-4 după ce a revenit de la 1-3. Collins a egalat situația la seturi cu un act secund luat cu 6-2. În decisiv, Putintseva s-a dovedit mai solidă și s-a impus cu 7-5.

Halep vs Putintseva la Melbourne: finală vs. turul 3

Între Simona Halep și Yulia Putintseva este o diferență uriașă în ceea ce privește performanțe obținute în ultimii ani la Australian Open. Dacă Simona este obișnuită cu fazele superioare în Australia, Yulia nu a trecut niciodată de turul 3.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2018, Simona pierdea finala de la Australian Open cu daneza Caroline Wozniacki, scor  7-6, 3-6, 6-4, după un meci de aproape trei ore. Dincolo, jucătoarea din Kazahstan, profesionistă din 2009, are un tur 3 în 2016, cel mai bun rezultat al său la Melbourne, egalat în 2020.

Câștigătoarea meciului Simona Halep – Yulia Putintseva se va duela în ”optimi” cu învingătoarea disputei Elise Merten (17 WTA) – Catherine Cartan Bellis (600 WTA).

ADVERTISEMENT

CTP, avertisment pentru Halep înainte de meciul cu Putintseva

Cristian Tudor Popescu a caracterizat-o pe viitoarea rivală a Simonei: ”Putintseva e o jucătoare cu un stil incomod, agasant. Trebuie să ai o condiție fizică foarte bună să nu fii destabilizat de jocul Putintsevei”, a spus CTP la Digisport.

  • un singur turneu WTA a câștigat în carieră Yulia Putintseva

Parcursul Yuliei Putintseva în acest sezon la Australian Open:

  • turul I: 6-1, 6-3 cu Su-Wei Hsieh (locul 37 WTA)
  • turul II: 6-4, 2-6, 7-5 cu Danielle Rose Collins (locul 25 WTA)
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!