Sport

ATP 250 Țiriac Open. Marton Fucsovics, campion la București în fața lui Navone. Ion Țiriac promite un stadion pentru turneu

Marton Fucsovics a câștigat turneul ATP 250 Țiriac Open! Titlul ajunge în Ungaria după o finală câștigată în fața argentinianului Mariano Navone
ATP 250 Tiriac Open Marton Fucsovics campion la Bucuresti in fata lui Navone Ion Tiriac promite un stadion pentru turneu
Marton Fucsovics a câștigat al doilea titlu ATP din carieră
ADVERTISEMENT
21-04-2024
14:32

Ion Țiriac promite că turneul se va juca pe un stadion

Ion Țiriac a tras concluziile după finala dintre Fucsovics și Navone: „Felicitări jucătorilor. Nu este ușor să joci primul turneu european pe zgură la București. Vă mulțumesc tuturor. M-a surprins extraordinar că luni am început acest turneu complet sold-out.

Le mulțumesc lui Marica și lui Năstase pentru că ne-au dat baza și ne-au permis să organizăm turneul în două săptămâni. Probabil anul viitor va fi tot aici sau într-un loc similar până vom avea stadionul nostru.

Este un turneu bun, sperăm să îl facem foarte bun. Vă aștept anul viitor și în doi ani sper să jucăm pe stadionul nostru”, a mai spus fostul mare tenismen și proprietar al turneului.

21-04-2024
14:20

Marton Fucsovics, câștigător la ATP 250 Țiriac Open

Marton Fucsovics duce titlul în Ungaria! Numărul 82 ATP a reușit să câștige turneul de la București în fața lui Mariano Navone după mai bine de două ore. Maghiarul s-a impus în două seturi, scor 6-4 și 7-5. Pentru jucătorul în vârstă de 32 de ani este doar al doilea titlu ATP din carieră după cel de la Geneva din 2018.

„Mă simt foarte bine. A trecut ceva timp de când nu am mai câștigat. La un anumit moment am simțit că am jucat ca acasă. Mă bucur foarte mult că am reușit această performanță. A fost un meci foarte dificil”, a spus la finalul partidei Fucsovics.

Fucsovics a primit trofeul de la Ion Țiriac: „Sunt foarte fericit să câștig un trofeu din nou. Mariano, ești tânăr, ai tot viitorul în față, felicitări pentru turneu. Mulțumesc organizatorilor, au făcut o treaba foarte bună aici. Mulțumesc familiei, noului meu antrenor, ai făcut o treaba foarte bună. Mult succes tuturor”.

Mariano Navone a vorbit și el la final: „Felicitări lui Marton, ai avut o săptămână extraordinară. Vă mulțumesc că m-ați încurajat toată săptămâna. Mulțumesc antrenorului meu, nu e un titlu, dar am ajuns în finală și poate voi putea să câștig titlul anul viitor”.

21-04-2024
13:29

Răsturnare de scor în primul set. Fucsovics se impune

După ce a condus cu 4-0, Fucsovics s-a văzut egalat la 4 de către Navone. Cu toate acestea, argentinianul nu a mai avut forță să revină și maghiarul s-a impus cu 6-4.

Primul set a durat exact o oră. Navone a avut și o minge de break la 4-4. La finala din complexul Lia Manoliu participă peste 3.500 de spectatori. 

21-04-2024
12:25

Ion Țiriac, Ilie Năstase și alte vedete în lojă la marea finală

Reporterii FANATIK au surprins momentul în care Ion Țiriac și Ilie Năstase au ajuns la finala turneului și și-au luat locul în loja lor privată.

Ion Țiriac și Ilie Năstase la finala turneului
Ion Țiriac și Ilie Năstase la finala turneului.

La finala dintre Navone și Fucsovics sunt prezente și alte vedete. Ciprian Marica, Ilie Dumitrescu, Ioan Andone, Cătălin Botezatu sau Mihaela Buzărnescu. Creatorul de modă a fost surprins în tribune. 

Cătălin Botezatu la finala ATP 250 Țiriac Open
Cătălin Botezatu la finala ATP 250 Țiriac Open
21-04-2024
12:13

Navone și Fucsovics își dispută titlul la Țiriac Open

Reporterii FANATIK sunt prezenți la finala turneului ATP 250 Țiriac Open dintre argentinianul Mariano Navone, revelația începutului de an în tenisul masculin și maghiarul Marton Fucsovics.

Cei doi nu s-au întâlnit niciodată, așa că duelul marchează o premieră la București. Navone pleacă favorit la câștigarea trofeului și a premiului în valoare de 88.125 de euro.

21-04-2024
12:01

Sadio Doumbia și Fabien Reboul au câștigat finala la dublu

Cei doi francezi au trecut în ultimul act de la Țiriac Open de finlandezul Harri Heliovaara și britanicul Henry Patten. Partida a durat doar o oră și 27 de minute și s-a decis în două seturi. 

Sadio Doumbia și Fabien Reboul au reușit să se impună cu 6-3, 7-5 și erau favoriți 2. Francezii vor încasa un cec în valoare de 30.610 euro şi 250 de puncte ATP la dublu, iar Harri și Henry s-au ales cu 16.380 de euro şi 150 de puncte.

19-04-2024
18:54

Programul de sâmbătă, 20 aprilie, la Țiriac Open

Gregoire Barrere (128 WTA) s-a calificat în semifinalele Țiriac Open după victoria dramatică în fața ibericului Pedro Martinez, scor 6-7 (2), 6-3, 6-4. Partida a durat două ore și 56 de minute de joc. 

Francezul, aflat la a doua semifinală a carierei, s-a calificat în careul de ași la București venind din calificări. De altfel, Gregoire Barrere a obținut calificarea în semifinale în aceeași zi în care a jucat meciul din turul 2. 

„Am încercat să rămân concentrat, să fiu gata pentru fiecare punct. A fost un meci lung, am încercat să joc punct cu punct, game cu game. Știam că el jucase un alt meci foarte lung de dimineață, chiar dacă acesta este punctul lui forte, rezistența, avea să fie obosit”, a spus Gregoire Barrere. 

Astfel, semifinalele de la Țiriac Open sunt A. Tabilo – M Fucsovics și G. Barrere – F. Ceundolo/M. Navone. Ultimul sfert de finală va continua sâmbătă după ce a fost suspendat vineri din cauza întunericului. Iată cum arată programul zilei a 7-a la Țiriac Open. 

Terenul Central, de la ora 12:00

  • Sferturi, de încheiat de la 7-5, 4-6: Francisco Cerundolo (favorit 1) – Mariano Navone (favorit 5)

Nu înainte de ora 14:00

  • Semifinale: Alejandro Tabilo (favorit 4) – Marton Fucsovics

Nu înainte de ora 16:00

  • F. Cerundolo/M. Navone – Gregoire Barrere

Terenul 1, de la ora 12:00

  • Dublu, semifinale: Sander Arends și Matwe Middelkoop – Harri Heliovaara și Henry Patten (favorit 3)
  • Dublu, sferturi, de terminat: Nuno Borges și Reese Stalder – Sadio Doumbia și Fabien Reboul (favorit 2)
  • Dublu, semifinale, după o scurtă pauză: Nicolas Barrientos și Rafael Matos (favorit 4) – Borges și Stalder sau Doumbia și Reboul
19-04-2024
15:47

A. Tabilo - M. Fucsovics, prima semifinală de la Țiriac Open: „Sunt foarte fericit”

Alejandro Tabilo (41 ATP) l-a învins în sferturi la ATP Țiriac Open pe brazilianul Joao Fonseca, scor 4-6, 7-6(5), 6-4. Partida extrem de echilibrată a durat două ore și 20 de minute. 

Favorit 4 la câștigarea trofeului, Tabilo îl va înfrunta în careul de ași pe Marton Fucsovics. Chilianul a explicat pentru FANATIK cum a reușit să revină în partida cu Fonseca. Tabilo anunță un viitor strălucit pentru brazilianul în vârstă de doar 17 ani. 

“A fost un meci nebun. A jucat foarte bine, cu multe lovituri câştigătoare. A trebuit să fiu solid din punct de vedere mental. Am avut o mică oportunitate şi a trebuit să profit de ea. Sunt foarte fericit de modul în care am evoluat.

Am văzut rezultatele lui, sunt incredibile. Loveşte incredibil, va fi un jucător de top în curând. Ştiam că va trebui să fiu puternic mental, să rezist în meci. Fucsovics un jucător foarte bun, va fi un meci foarte dificil, este în tur de multă vreme.

Trebuie să mă recuperez şi să joc la maximum mâine. Este un an foarte bun până acum, mai este mult de jucat. Vreau să îmi păstrez acest tonus, încrederea şi modul în care joc.

De când am ajuns aici mă simt foarte bine, condiţiile m-au ajutat foarte mult. Pot să îmi fac jocul foarte bine. Îmi place”, a declarat Alejandro Tabilo, pentru FANATIK

Pentru prezența în semifinale, Tabilo și-a asigurat un cec în valoare de 30.220 de dolari și 100 de puncte ATP. 

19-04-2024
13:17

Fucsovics, încântat de calificarea în semifinale

Ungurul Marto Fucsovics, locul 82 ATP, este primul jucător calificat în semifinale la ATP 250 Țiriac Open. El l-a învins în sferturile de finală pe francezul Corentin Moutet, poziția 92 în clasamentul mondial, scor 4-6, 6-4, 6-1, după aproape 3 ore de joc.

În semifinale, Fucsovics îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre brazilianul Joao Fonseca și chilianul Alejandro Tabilo. La finalul întâlnirii, Marton Fucsovic a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că îl deranjează frigul care s-a abătut asupra Bucureștiului în această săptămână.

”Sunt foarte mulțumit de felul în care am evoluat. Știam ce arme are, m-am pregătit pentru jocul lui variat. M-am simțit bine pe teren, dar totuși mi se pare un pic prea frig pentru tenis. Nu mă gândesc la câștigarea turneului, o iau meci cu meci.

M-am bucurat că am putut să închei ieri (n.r. – joi) confruntarea cu Griekspoor. A fost foarte important pentru mine. E adevărat ca m-am născut aproape de granița cu România, dar nu am legături cu țara voastră. Am niște prieteni români în circuit și cam atât”, a spus Fucsovics, pentru FANATIK.

19-04-2024
11:01

Marius Șumudică la Țiriac Open alături de un fost fotbalist

Reporterii FANATIK l-au surprins într-una dintre lojele de la Țiriac Open pe Marius Șumudică. Fostul antrenor al lui Gaziantep a venit la turneul de tenis alături de Adrian Cristea, fostul jucător al lui Dinamo și FCSB. 

Marius Șumudică, apariție surprinzătoare alături de Adrian Cristea la Țiriac Open
Marius Șumudică, apariție surprinzătoare alături de Adrian Cristea la Țiriac Open

Marius Șumudică și Adrian Cristea au asistat la meciul dintre francezul Corentin Moutet (locul 92 ATP) și maghiarul Marton Fucsovics (locul 82 ATP). 

 

18-04-2024
18:46

Programul zilei a 6-a la Țiriac Open

Terenul central, de la ora 10:00

Sebastian Korda (USA, 3) – Gregoire Barrere (FRA, Q)

Nu înainte de ora 12:00

Corentin Moutet (FRA) – Marton Fucsovics (HUN)

Sebastian Korda (USA, 3) sau Gregoire Barrere (FRA, Q) – Miromir Kecmanovic (SRB) sau Pedro Martinez (ESP, 8)

Nu înainte de ora 17:00

Francisco Cerundolo (ARG, 1) sau Federico Coria (ARG) – Thiago Seyboth Wild (BRA) sau Mariano Navone (ARG, 5)

Terenul 1, de la ora 10:00

Thiago Seyboth Wild (BRA) – Mariano Navone (ARG, 5)

Francisco Cerundolo (ARG, 1) – Federico Coria (ARG)

Harri Heliovaara (FIN), Henry Pater (GBR, 3) – Francisco Cabral (POR), Aleksandr Nedovyesov (KAZ)

Nuno Borges (POR), Resse Stalder (USA) – Sadio Doumbia (FRA), Fabien Reboul (FRA, 2)

Terenul 2, de la ora 10:00

Miromir Kecmanovic (SRB) – Pedro Martinez (ESP, 8)

Nu înainte de ora 11:00

Lloyd Glasspool (GBR), Jean-Julien Rojer (NED, 1) – Fabrice Martin (FRA), Denys Molchanov (UKR)

Joao Fonseca (BRA, WC) – Alejandro Tabilo (CHI, 4)

Lloyd Glasspool (GBR), Jean-Julien Rojer (NED, 1) sau Fabrice Martin (FRA), Denys Molchanov (UKR) – Sander Arends (NED), Matwe Middelkloop (NED)

Pedro Martinez (ESP), Alejandro Tabilo (CHI, 4) – Nicolas Barrientos (COL), Rafael Matos (BRA, 4)

18-04-2024
18:25

Rezultatele zilei de joi, 18 aprilie, de la Ţiriac Open

Joao Fonseca (17 ani) s-a impus după o oră și 38 de minute în fața lui Radu Albot, scor 7-6, 6-2. Portughezul nu i-a dat nicio șansă moldoveanului de 34 de ani în setul secund și face pasul în sferturile turneului, unde îl va întâlni pe Alejandro Tablio, favoritul 4.

Francezul Corentin Moutet a reușit să câștige duelul cu Nuno Borges scor 2-7, 7-6, 2-6. Partida cu portughezul a durat două ore și 36 de minute, iar cu această victorie Moutet a făcut pasul în următoarea fază a competiției.

Marton Fucsovics a învins un alt favorit, Tallon Griekspoor, scor 7-5, 6-1, iar duelul a durat o oră și 31 de minute. Tenismenul din Ungaria se va întâlni în sferturile de la Ţiriac Open cu francezul Corentin Moutet.

18-04-2024
09:48

Start întârziat la ATP 250 Țiriac Open pentru ziua de joi

Startul partidelor programate joi, 18 aprilie, în ziua 5 de la ATP 250 Țiriac Open, a fost întârziat din cauza vremii neprielnice.

Organizatorii au anunțat că nicio întâlnire nu va începe mai devreme de ora 14:00. Prognoza meteo are o îmbunătățire a vremii în partea a doua a zilei.

17-04-2024
21:05

Ploaie torențială și doar trei meciuri încheiate + Programul zilei a cincea la Țiriac Open

Ploaia persistentă din București a afectat jocul în cea de-a patra zi de la Țiriac Open. Vremea nefavorabilă a afectat programul, doar trei partide, două de simplu și una de dublu reușind să fie încheiate

Programul de pe Terenul Central a debutat cu duelul de dublu dintre perechea Marius Copil/Bogdan Pavel și cea formată din portughezul Nuno Borges și americanul Reese Stalder. Românii au pierdut cu 3-6, 5-7.

Pe Terenul 1, chilianul Alejandro Tabilo, cel de-al patrulea favorit al turneului, a terminat într-o oră și 17 minute meciul cu francezul Arthur Rinderknech, scor 6-3, 6-4. Lângă, pe Terenul 2, francezul Gregoire Barrere, venit din calificări, avea un set, 7-5, și 1-0 în fața lui Thanasi Kokkinakis din Australia când partida a fost întreruptă, în jurul orei 15:30.

S-a mai reluat într-o fereastră de ploaie, suficient cât să se termine cu 6-3 tot pentru Barrere. Organizatorii au vrut cu orice preț să poată finaliza partidele din turul 1, ceea ce s-a parafat odată cu victoria lui Gregoire Barrere.

În ziua a cincea va fi aglomerație de meciuri, care încep mai devreme, de la ora 10:30, pe Terenul 1 și 2, și de la ora  11:00 pe Central. Joi, 19 aprilie, vor intra în acțiune și primii doi favoriți ai turneului, Francisco Cerundolo și Tallon Griekspoor.

Programul zilei a 5-a la Țiriac Open

Terenul Central, de la ora 11:00
Marton Fucsovics (Ung) – Tallon Griekspoor (Ola, 2)
Nu înainte de ora 13:00
Joao Fonseca (Bra, WC) – Radu Albot (Mol, q)
Francisco Cerundolo (Arg, 1) – Federico Coria (Arg)
Nu înainte de ora 17:00
Sebastian Korda (SUA, 3) – Gregoire Barrere (Fra, q)
Terenul 1, de la ora 10:30
Nuno Borges (Por, 7) – Corentin Moutet (Fra)
Thiago Seyboth Wild (Bra) – Mariano Navone (Arg, 5)
Pedro Martinez, Alejandro Tabilo (Spa/Chi) – Nicolas Barrientos, Rafael Maos (Col/Bra, 4)
Terenul 2, de la ora 10:30
Miomir Kecmanovic (Ser) – Pedro Martinez (Spa, 8)
Lloyd Glasspool, Jean-Julien Rojer (M.Br/Ola, 1) – Fabrice Martin, Denys Molchanov (Fra/Ucr)
Nuno Borges, Reese Stalder (Por/SUA) – Sdio Doumbia, Fabien Reboul (Fra/Fra, 2)
Harri Heliovaara, Henry Patten (Fin/M.Br, 3) – Francisco Cabral, Aleksandr Nedovyesov (Por/Kaz)

16-04-2024
14:38

Stanislas Wawrinka, eliminat în primul tur la Țiriac Open

Stanislas Wawrinka (86 ATP) a pierdut în primul tur la Țiriac Open, scor 6-3, 5-7, 2-6 cu Nuno Borges (55 ATP). Deși a câștigat primul set, elvețianul a cedat după două ore și 11 minute de joc. 

Al doilea set a fost extrem de echilibrat și s-a mers cu serviciul până în prelungiri. Nuno Borges, favorit 7, a avut nervii mai tari și a trimis meciul în decisiv. 

Lusitanul nu i-a dat nicio șansă în ultimul act triplului campion de Grand Slam. În turul al doilea, Borges va da piept cu Corentin Moutet (92 ATP). Pentru prezența în primul tur, Wawrinka va primi 6.125 de dolari. 

Stanislas Wawrinka

16-04-2024
13:09

Tribune pline la Nuno Borges - Stan Wawrinka

Nuno Borges (55 ATP, favorit 7) îl înfruntă în primul tur la Țiriac Open pe mult mai celebrul Stanislas Wawrinka (86 ATP). Meciul a fost programat al treilea pe terenul central, iar fanii români s-au înghesuit să prindă un loc în tribune. 

Vedeta turneului de la București este Stanislas Wawrinka. Fost ocupant al locului 3 ATP, jucătorul elvețian, ajuns la 39 de ani, este triplu câștigător de Grand Slam. Wawrinka s-a impus la Australian Open 2014, Roland Garros 2015 și US Open 2016. 

Totodată, „Stan” a câștigat nu mai puțin de 16 titluri ATP, ultima oară, în 2017 la Geneva. Stanislas Wawrinka s-a impus categoric în primul set, scor 6-3 după doar 38 de minute. 

Românii s-au înghesuit să-l vadă la treabă pe triplul campion de Grand Slam la Țiriac Open. Foto: FANATIK.
Românii s-au înghesuit să-l vadă la treabă pe triplul campion de Grand Slam la Țiriac Open. Foto: FANATIK.
Românii s-au înghesuit să-l vadă la treabă pe triplul campion de Grand Slam la Țiriac Open. Foto: FANATIK.
Românii s-au înghesuit să-l vadă la treabă pe triplul campion de Grand Slam la Țiriac Open. Foto: FANATIK.

15-04-2024
18:13

Programul zilei de marți, 16 aprilie

Organizatorii turneului ATP 250 Țiriac Open au stabilit programul partidelor care se vor desfășura marți, 16 aprilie.

Terenul Central, ora 11:00

  • Lorenzo Sonego (Italia, 6) – Joao Fonseca (Brazilia, wild card)
  • Corentin Moutet (Franța) – Denis Shapovalov (Canada, wild card)
  • Nuno Borges (Portugalia, 7) – Stan Wawrinka (Elveția)
  • David Goffin (Belgia) – Miomir Kecmanovic (Serbia)

Terenul 1, ora 11:00

  • Harri Heliovara/Henry Patten (Finlanda/Marea Britanie) – Cezar Crețu/Filip Jianu (România)
  • Valentin Vacherot (Monaco, calificări) – Marton Fucsovics (Ungaria)
  • Carlos Taberner (Spania, calificări) – Pedro Martinez (Spania, 8)

Terenul 2, ora 11:00

  • Alternate – Nicolas Barrientos/Rarael Matos (Columbia/Brazilia, 4)
  • Radu Albot (Moldova, calificări) – Aleksandar Kovacevic (SUA)
  • Sander Arends/Matwe Middlekoop (Olanda) – Nicolas Mahut/Arthur Rinderknech (Franța)
  • Tallon Griekspoor/Bart Stevens (Olanda) – Sadio Doumbia/Fabien Reboul (Franța, 2)
15-04-2024
18:04

Rezultatele de luni, 15 aprilie

Rezultatele partidelor disputate, luni, 15 aprilie, la ATP 250 Țiriac Open.

Turul 1

  • Luca Nardi (Italia) – Thiago Seyboth Wild (Brazilia) 3-6, 7-6 (5), 6-7 (2)
  • Luciano Darderi (Italia) – Mario Navone (Argentina, 5) 2-6, 3-6
  • Hugo Gaston (Franța) – Arthur Rinderknech (Franța) 7-6 (6), 4-6, 5-7
  • Benjamin Bonzi (Franța, lucky loser) – Federico Coria (Argentina) 4-6, 2-6

Calificări

  • Radu Albot (Moldova) – Filip Cristian Jianu (România) 7-6 (4), 6-4
  • Valentin Vacherot (Monaco) – Benjamin Bonzi (Franța) 6-3, 6-4
  • Carlos Taberner (Spania) – Zdenek Kolar (Cehia) 6-2, 6-3
  • Gregoire Barrere (Franța) – Lucas Pouille (Franța, wild card) 6-4, 7-5
14-04-2024
13:34

Programul zilei de luni, 15 aprilie

Organizatorii turneului ATP 250 Țiriac Open au stabilit programul partidelor care se vor desfășura luni, 15 aprilie.

Terenul Central, ora 11:00

  • Luca Nardi (Italia) – Thiago Seyboth Wild (Brazilia)
  • Luciano Darderi (Italia) – Mario Navone (Argentina, 5)
  • Hugo Gaston (Franța) – Arthur Rinderknech (Franța)
  • Richard Gasquet (Franța, wild card) – Federico Coria (Argentina)

Terenul 1, ora 11:00

  • Radu Albot (Moldova) – Filip Cristian Jianu (România)
  • Valentin Vacherot (Monaco) sau Bogdan Pavel (România) – Marius Copil (România) sau Benjamin Bonzi (Franța)
  • Romain Arneodo/Sam Weissborn (Monaco/Austria) – Pedro Martinez/Alejandro Tabilo (Spania/Chile)

Terenul 2, ora 11:00

  • Carlos Taberner (Spania) – Zdenek Kolar (Cehia)
  • Gregoire Barrere (Franța) – Lucas Pouille (Franța, wild card)
  • Nikola Cacic/Miomir Kecmanovic (Serbia) – Francisco Cabral/Aleksandr Nedovyesov (Portugalia/Kazahstan)
13-04-2024
10:30

Cum arată tabloul principal de la ATP 250 Țiriac Open

Francisco Cerundolo, argentinianul clasat pe locul 22 ATP, este principalul favorit la câștigarea trofeului de la ATP 250 Țiriac Open. Sud-americanul are parte de tur liber la fel ca Tallon Griekspoor, Sebastian Korda și A. Tabilo. 

Tabloul ATP 250 Țiriac Open. Cum arată traseul către marele trofeu. Foto: FANATIK.
Tabloul ATP 250 Țiriac Open. Cum arată traseul către marele trofeu. Foto: FANATIK.
13-04-2024
10:22

Ion Țiriac, primele declarații de la conferința de presă: „Sunt foarte mândru”

Ion Țiriac s-a arătat extrem de încântat de faptul că a reușit să readucă Bucureștiul și România pe harta tenisului mondial. Omul de afaceri le-a mulțumit tuturor pentru implicare. Turneul ATP 250 Țiriac Open are loc în perioada 15-21 aprilie. 

“L-am adus înapoi. Sunt foarte mândru să spun că Djokovic s-a antrenat în România. Nu mi-a uitat numele. Trei sferturi din succes este aici, pentru că aici s-a antrenat. Doamnelor și domnilor este înapoi. Îi mulțumesc lui Marica și Năstase, lui Cosmin Hodor că a făcut ce a făcut. Îi mulțumesc fiului meu că mi-a dat banii să fac asta.

Probabil și anul viitor vom sta aici. Treaba cu stadionul de 13.000 de locuri este terminată din cauza legislației, cum e terminată și treaba la Brașov. Am obosit și eu să ma rog de toată lumea. Hai să facem ce putem să facem cu turneul ăsta. E cel mai bun pe care l-am avut. E sold out complet la un turneu de 250. 

Il păstrăm pe asta și vedem ce se poate face. Ce să vă mai zic? Nu am prea multe, dar având în vedere că 8 ani nu am reușit să jucăm… Suntem o țară grozavă, dar uneori suntem prea mulți români în România”, au fost cuvintele lui Ion Țiriac. 

13-04-2024
10:17

Nadia Comăneci, Ion Țiriac și Ilie Năstase dau startul turneului ATP din Capitală

Nadia Comăneci, Ion Țiriac și Ilie Năstase sunt prezenți la Complexul Năstase & Marica Sports Club, unde susțin sâmbătă, 13 aprilie, conferința de presă premergătoare startului turneului ATP 250 Țiriac Open. 

La evenimentul de deschidere este prezent și Denis Shapovalov. Tenismenul care reprezintă Canada este unul dintre jucătorii de top care participă la turneul pe zgură din Capitală. 

Înainte de conferința de presă, atmosfera a fost una relaxată. La un moment dat, Ion Țiriac a glumit cu Nadia Comăneci. Iată câteva imagini reprezentative surprinse de reporterul FANATIK

Imagini de la conferința de presă premergătoare startului turneului ATP  250 Țiriac Open. Foto: Fanatik.
Imagini de la conferința de presă premergătoare startului turneului ATP 250 Țiriac Open. Foto: Fanatik.
Imagini de la conferința de presă premergătoare startului turneului ATP  250 Țiriac Open. Foto: Fanatik.
Imagini de la conferința de presă premergătoare startului turneului ATP 250 Țiriac Open. Foto: Fanatik.
Imagini de la conferința de presă premergătoare startului turneului ATP  250 Țiriac Open. Foto: Fanatik.
Imagini de la conferința de presă premergătoare startului turneului ATP 250 Țiriac Open. Foto: Fanatik.

Bucureştiul este din nou gazda unui turneu ATP. Ultima dată, o competiţie de o asemenea anvergură a avut loc în 2016 la Arenele BNR din Capitală, câştigător fiind ibericul Fernando Verdasco.

Nadia Comăneci, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase dau startul turneului ATP din Capitală

Nadia Comăneci, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase dau restartul acestei competiţii prestigioase. Sâmbătă, de la ora 13:00 este programată tragerea la sorţi a tabloului din noua competiţie, la baza sportivă Năstase-Marica.

ADVERTISEMENT

La ceremonie va fi prezent şi Denis Shapovalov, unul dintre jucătorii de top care vor evolua la Bucureşti. Dar, iubitorii tenisului vor fi răsfăţaţi cu alte nume mari ale sportului care vor fi pe tabloul principal:

Richard Gasquet, Gael Monfils, Stan Wawrinka, Adrian Mannarino sau Francesco Cerundolo vor evolua şi ei la turneul ATP 250 Ţiriac Open, alături de mulţi alţi jucători cunoscuţi, 18 fiind din prima sută mondială.

ADVERTISEMENT
Cel mai bine clasaţi jucători de la Ţiriac Open.
Cel mai bine clasaţi jucători de la Ţiriac Open.

Fond de premiere de 580.000 de euro!

Turneul ATP 250 Ţiriac Open va oferit 250 de puncte ATP câştigătorului, iar fondul de premiere va fi de 580.000 de euro. Câştigătorul va încasa un cec în valoare de 88.125 de euro, în timp ce finalistul ia 51.400 de euro.

La dublu, învingătorii iau 30.610 euro, iar finaliştii vor împărţi 16.380 de euro. Competiţia se desfăşoară între 14 şi 21 aprilie, duminică şi luni fiind programate şi meciuri din calificări.

ADVERTISEMENT

Pentru ziua de duminică, intrarea este liberă, iar de luni până miercuri, biletele vor costa 50 de lei pe zi. De joi, tichetele cresc progresiv de la 75 de lei, până la 150 de lei în ziua finalelor.

Turneul va fi transmis la TV de Prima Sport şi Digisport. Dacă până în 2016, turneul ATP de la Bucureşti se disputa la Arenele BNR, de această dată locaţia a fost schimbată şi competiţia se va disputa în baza sportivă Năstase-Marica.

ADVERTISEMENT

Competiţia va avea şi un nou trofeu, denumit “Ion Ţiriac”, conceput de designerul Malvina Cservenschi. Organizatorii susţin că trofeul reprezintă o interpretare a eleganței și dinamismului tenisului, captând mișcarea unei mingi de tenis într-o formă plină de energie și grandoare.

  • 30.610 de euro va încasa învingătorul ATP 250 Ţiriac Open
  • 21 este locul ocupat de Adrian Mannarino, cel mai bine clasat jucător care vine la Bucureşti
ADVERTISEMENT