News

Când se va deschide oficial Transfăgărășanul. Anunțul oficial al CNAIR. Avertisment de urși în zonă

30.06.2020 | 17:57
Cand se va deschide oficial Transfagarasanul Anuntul oficial al CNAIR Avertisment de ursi in zona
Transfăgărășanul se redeschide din 1 iulie 2020
ADVERTISEMENT

Transfăgărășanul se va deschide circulației miercuri, 1 iulie, de la ora 8:00, potrivit unui anunț oficial al CNAIR.

Cu toate acestea, turiștii trebuie să fie precauți, pentru că CNAIR a avertizat că în zonă a fost semnalată prezența urșilor.

ADVERTISEMENT

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat redeschiderea circulației pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă.

CNAIR a anunțat că Transfăgărășanul va fi redeschis în 1 iulie 2020

Circulația va fi deschisă pentru toate categoriile de autovehicule, însă va fi restricționată pe timpul nopții.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 01 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00. Pentru siguranţa participanţilor la trafic, circulaţia rutieră este interzisă pe timpul nopţii între orele 21:00-07:00”, a explicat CNAIR.

Conducătorii auto sunt rugați să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, în condițiile în care instabilitatea atmosferică va duce la apariția unor fenomene meteorologice spontante care afectează vizibilitatea, potrivit News.ro

ADVERTISEMENT

De asemenea, atenţionăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că, în ultima perioadă, este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile şi îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Transfăgărășanul este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.

ADVERTISEMENT

Drumul are o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren.

În plin sezon turistic, mii de mașini tranzitează Transfăgărășanul, conform unor date oficiale. În România, doar Transalpina depășește Transfăgărășanul ca număr de turiști.

ADVERTISEMENT