News

Când se votează moțiunea împotriva lui Alexandru Rafila. Opoziția i-a cerut demisia

Ministrul Sănătății respinge acuzațiile. El susține că inițiatorii moțiunii vor blocarea „celor mai ambițioase proiecte din sănătate”
19.09.2023 | 08:50
Cand se voteaza motiunea impotriva lui Alexandru Rafila Opozitia ia cerut demisia
Când se votează moțiunea împotriva lui Alexandru Rafila. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Când se votează moțiunea împotriva lui Alexandru Rafila. Opoziția i-a cerut demisia ministrului Sănătății, susținând că este vinovat de starea lamentabilă a sistemului medical din România.

Când se votează moțiunea împotriva lui Alexandru Rafila

Moțiunea simplă, intitulată „Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”, a fost dezbătută în Parlament, luni, 18 septembrie. Demersul a fost inițiat de parlamentarii USR și Forța Dreptei.

ADVERTISEMENT

Opoziția spune că ministrul Sănătății este responsabil pentru condițiile din spitale, nefiind făcute investiții. De altfel, inițiatorii moțiunii susțin că Rafila a „a distrus Planul de Cancer și că a tăiat finanţarea din PNRR pentru proiectul unui centru de transplant la Cluj-Napoca”.

USR și Forța Dreptei amintesc și de lipsa locurilor pentru marii arși din România sau despre proiectele din PNRR care au fost excluse. Totodată, opoziția susține că ministrul are o avere de 3 milioane de euro pe care nu o poate justifica.

ADVERTISEMENT

„Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa la adevăr în sistemul sanitar.

Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îi pasă. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu vrea, nu poate şi, la o adică, îl şi enervează faptul că trebuie să muncească. Alexandru Rafila trebuie să plece. Şi nu la New York, în Cuba sau la Geneva, în plimbări plătite de noi toţi. Alexandru Rafila trebuie să plece acasă!”, se arată în document.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății: „Datoria mea este de a răspunde cetățenilor”

Pe de altă parte, ministrul Sănătății respinge toate acuzațiile și susține că inițiatorii moțiunii nu au venit cu nicio propunere pentru a îmbunătăți sistemul medical din țara noastră.

„Nu am văzut nicio urmă de bună credință din partea inițiatorilor, nicio idee concretă pentru a îmbunătăți sănătatea românească. Consider că datoria mea nu este de a vă răspunde în aceeași manieră, ci de a răspunde cetățenilor”, a transmis Rafila.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul Sănătății spune că opoziția vrea blocarea proiectelor din sănătate și că reformele demarate se vor vedea în timp. Moțiunea împotriva lui Alexandru Rafila se votează miercuri, 20 septembrie.

ADVERTISEMENT