News

Tot mai multe cazuri de infectare cu Covid. Mesajul ministrului Alexandru Rafila: ”Să ne pregătim”

Ministrul sănătății Alexandru Rafila anunță că au fost înregistrate 2.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 în ultima săptămână și vor fi tot mai multe.
18.09.2023 | 20:20
Tot mai multe cazuri de infectare cu Covid Mesajul ministrului Alexandru Rafila Sa ne pregatim
Tot mai multe cazuri de infectare cu Covid. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Concret, Rafila a anunțat că această situație ar mai dura câteva săptămâni, după care ar trebui să existe o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Momentan sistemul sanitar ar trebui să facă față fără probleme acestei situații, subliniază Rafila, cu toate că în viitor rămâne de văzut cum va evolua situația.

Mesajul ministrului Alexandru Rafila: ”Să ne pregătim”

”Sunt în jur de 2.000 de cazuri, a fost o creştere constantă în ultimele săptămâni, această situaţia cu un număr important de cazuri va mai dura circa două săptămâni după care vom intra pe un trend de descreştere. Sunt suficiente locuri (în spitale n.r.) în momentul de faţă, dar trebuie să ne pregătim şi pentru creşterea numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a oferit, totodată, mai multe detalii referitor la noul vaccin anti-Covid-19, care ar trebui să combată eficient și tulpinile mutante apărute în ultima perioadă. Persoanele cu vulnerabilități și comorbidități sunt cele care ar trebui să se vaccineze cu orice preț, pentru a evita situația în care viața le este pusă în pericol de Covid-19.

”Este un vaccin achiziţionat la finalul anului trecut special pentru tulpinile mutante. Sigur, poate să producă un grad de protecţie în special la persoanele cu comorbidităţi pentru evitarea formelor grave. Contractul cu producătorul este foarte mare, analizăm posibilitatea ca acest vaccin să se găsească în farmacii pentru cei care vor să se vaccineze, astfel încât să nu mai producem un prejudiciu bugetului de stat”, a completat Rafila, cu mențiunea că măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila nu a scăpat de moțiunea de cenzură semnată de 56 de deputați USR și ai partidului Forța Dreptei. Ministrul este acuzat că a strâns o avere de milioane de euro pe care nu o poate justifica, mai mult nu ar fi apt pentru a conduce Ministerul Sănătății. Moțiunea a fost intitulată “Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale” și a fost dezbătută în Camera Deputaților.

Semnatarii i-au cerut lui Rafila să demisioneze pentru ”pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre, iar pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa la adevăr în sistemul sanitar”. Totodată, semnatarii acestei moțiuni i-au reproșat lui Alexandru Rafila că nu-și poate justifica averea de 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

“Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îşi poate justifica averea de peste 3 milioane de euro. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa la adevăr în sistemul sanitar.

Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îi pasă. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu vrea, nu poate şi, la o adică, îl şi enervează faptul că trebuie să muncească. Alexandru Rafila trebuie să plece. Şi nu la New York, în Cuba sau la Geneva, în plimbări plătite de noi toţi. Alexandru Rafila trebuie să plece acasă!“, mai este precizat în document.

ADVERTISEMENT

În încheiere, cei din USR s-au întrebat retoric cum PSD a putut să pună în funcție un personaj care îl face uitat până și pe mult criticatul Nelu Tătaru. “Sigur, PSD a mai pus ministru la Sănătate şi un fost brancardier plagiator şi o fostă administratoare de spital prinsă în flagrant cu mită.

Dar cine îşi închipuia că se poate mai rău, mai ales când vezi CV-ul lui Alexandru Rafila?”, s-au întrebat cei de la USR și Forța Dreptei. Moțiunea va fi votată săptămâna viitoare și are o valoare mai mult simbolică.

ADVERTISEMENT