Sport

Când şi cu cine joacă CFR Cluj în turul 2 din Champions League! Ardelenii şi-au aflat următorul adversar

CFR Cluj a eliminat-o pe Borac Banja Luka şi o va întâlni pe Lincoln Red Imps în turul 2 al Ligii Campionilor. FANATIK îţi oferă câteva informaţii despre următorul adversar al campioanei României.
13.07.2021 | 23:42
Cand si cu cine joaca CFR Cluj in turul 2 din Champions League Ardelenii siau aflat urmatorul adversar
Când şi cu cine joacă CFR Cluj în turul 2 din Champions League! Ardelenii şi-au aflat următorul adversar (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a calificat în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, iar următorul adversar este unul mult mai accesibil decât Borac Banja Luka. Campioana României se va duela cu Lincoln Red Imps pentru calificarea în turul 3 al UEFA Champions League.

Cine este Lincoln Red Imps, adversara lui CFR Cluj în turul 2 al Ligii Campionilor. Lotul este evaluat la 1.180.000 de euro

Lincoln Red Imps a produs surpriza turului 1 preliminar al Ligii Campionilor şi a eliminat-o pe Fola Esch, campioana Luxemburgului. Reprezentanta Gibraltarului a obţinut calificarea după 2-2, în deplasare, şi 5-0, pe teren propriu, astfel că va juca pentru a treia oară în turul 2 preliminar din Champions League.

ADVERTISEMENT

Lotul lui Lincoln Red Imps este evaluat la 1.180.000 de euro, iar Scott Wiseman este cel mai bine cotat jucător, la 200.000 de euro. Fundaşul dreapta de 35 de ani a evoluat de-a lungul timpului pentru Hull City, Barnsley, Preston North End sau Salford City.

  • lotul lui CFR Cluj este evaluat la 29.500.000 de euro
  • 3.300.000 de euro este cota de piaţă a lui Andrei Burcă, cel mai valoros jucător al lui CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Înfiinţată în 1976, Lincoln Red Imps a câştigat de 25 de ori titlul în prima ligă a Gibraltarului şi a jucat 15 meciuri în preliminariile Ligii Campionilor. Cea mai răsunătoare victorie a venit în turul 2 preliminar din sezonul 2016-2017, când Celtic a fost învinsă, în manşa tur, scor 0-1, pe terenul campioanei Gibraltarului. Singurul gol al meciului a fost marcat de Lee Casciaro, iar atacantul de 39 de ani se regăseşte în continuare în lotul echipei.

Lincoln Red Imps îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe “Victoria Stadium”, o arenă cu o capacitate de 5.000 de locuri. Decorul este unul fabulos, stadionul fiind construit la poalele Stâncii Gibraltarului, care are o înălţime de 426 de metri.

ADVERTISEMENT
victoria stadium
Pe “Victoria Stadium” se va juca turul dintre Lincoln Red Imps şi CFR Cluj

Când se joacă dubla CFR Cluj – Lincoln Red Imps în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor

Meciul tur din dubla CFR Cluj – Lincoln Red Imps se va juca în Gibraltar şi este programat pe 20 sau 21 iulie. UEFA va anunţa data exactă după terminarea meciurilor din turul 1 al Ligii Campionilor.

Manşa retur este programată pentru 27 sau 28 iulie, astfel că CFR Cluj are şi avantajul ca meciul 2 al dublei să se joace pe teren propriu. Până la dubla cu Lincoln Red Imps, formaţia din Gruia îşi va afla luni, 19 iulie, de la ora 13:00, viitorul adversar din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

I-am umilit în preliminariile EURO U19 2019

România U19 s-a duelat cu Gibraltar U19 în preliminariile Campionatului European din 2019. Tricolorii aveau nevoie de o victorie la scor pentru a prinde un loc în Turneul de Elită, ultima fază înainte de calificarea la turneul final.

Meciul, ultimul din Grupa a 13-a, s-a jucat în Bulgaria, iar jucătorii României U19 s-au impus fără probleme, scor 8-0, iar printre marcatori s-a numărat şi Claudiu Petrila, jucător care se află în lotul lui CFR Cluj.

Situaţie inedită în prima ligă din Gibraltar. Toate meciurile se joacă pe acelaşi stadion

Prima ligă din Gibraltar este formată din 11 echipe şi foloseşte sistemul cu play-off şi play-out. Toate meciurile din campionat se dispută pe “Victoria Stadium”, arenă care va găzdui şi turul cu CFR Cluj, dar unde joacă şi naţionala Gibraltarului.

Pe lângă Lincoln Red Imps, Gibraltarul mai este reprezentat de Europa, St Joseph’s şi Mons Calpe în cupele europene, toate fiind calificate în turul 1 al UEFA Conference League. Până în prezent, nicio echipă din acest teritoriu nu a reuşit să depăşească turul 2 în competiţiile continentale.

ADVERTISEMENT