Life

Când trebuie să încălzești, de fapt, mașina. Greșeala uriașă pe care o fac toți șoferii din România

Când trebuie să încălzești, de fapt, mașina? Mulți șoferi fac această greșeală în sezonul rece, de cele mai multe ori pentru că se grăbesc.
09.12.2023 | 10:30
Cand trebuie sa incalzesti de fapt masina Greseala uriasa pe care o fac toti soferii din Romania
Când trebuie să încălzești, de fapt, mașina. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Când trebuie să încălzești, de fapt, mașina iarna? Temperaturile deja au scăzut, iar mulți șoferi ajung să facă o greșeală uriașă. Care este însă cea mai bună metodă și ce avem de făcut?

Când trebuie să încălzești, de fapt, mașina

Putem spune că iarna a venit deja în România, având în vedere temperaturile din ultimele zile. Iar un lucru extrem de neplăcut poate fi dimineața, atunci când trebuie să plecăm cu mașina la muncă.

ADVERTISEMENT

Când trebuie să încălzești mașina iar, de fapt? În general, șoferii încălzesc mașina înainte să plece la drum. De altfel acesta este primul lucru pe care îl facem în momentul în care ajungem la ea și pornim motorul.

Specialiștii ne recomandă însă cu totul altceva. Conform acestora, nu este bine să pornești imediat cum te-ai urcat în mașină căldura. Iar această regulă e valabilă în special în sezonul rece.

ADVERTISEMENT

Care e motivul și când trebuie să încălzești mașina, de fapt? Motorul este rece atunci când îl pornești. Astfel, dacă dai drumul și la căldură, consumul de carburant va fi unul mai mare. Uleiul de la motor se poate dilua și el de asemenea.

De ce să nu dai drumul la încălzire în mașină imediat după ce ai pornit motorul

Un alt motiv pentru care să nu încălzești mașina imediat după ce ai pornit-o este faptul că mașina ta poluează mai mult aerul. De asemenea, zgomotul motorului care merge în gol ar putea fi el unul destul de neplăcut.

ADVERTISEMENT

Iar un alt motiv este cel potrivit căruia motorul care merge în gol se și degradează mai repede. Astfel, nu trebuie să folosim funcții suplimentare în momentul în care mașina stă pe loc, pentru că putem avea probleme în timp.

De asemena, sigur ai observat deja, că dacă dai drumul la căldură după ce ai pornit motorul, nu primești aer cald, ci din contră, unul rece. Drept urmare, cel mai bine ar fi să aștepți, arată cei de la Dailydriven.

ADVERTISEMENT

De abia în momentul în care motorul este încălzit, vei avea căldură în mașină. Astfel, acesta este momentul în care poți să pornești cu adevărat căldura. Iar o altă recomandare o reprezintă încălzitoarele auto de la distanță.

Ele pot fi programate să pornească automat. Astfel, poți opta pentru ele, iar mașina ta va fi deja caldă chiar înainte să te urci în ea și să pleci la drum. Astfel nu trebuie să îți mai faci griji, iar motorul nu va mai funcționa în gol. Totodată, acesta nu va consuma mai mult carburant.

ADVERTISEMENT