News

Când va fi gata vaccinul adaptat pentru Omicron de la Pfizer. Anunțul directorului companiei

Vaccinul adaptat pentru tulpina Omicron de la Pfizer va fi gata curând. Data anunțată de Albert Bourla, directorului companiei este la începutul primăverii.
11.01.2022 | 08:52
Cand va fi gata vaccinul adaptat pentru Omicron de la Pfizer Anuntul directorului companiei
ADVERTISEMENT

Cei de la Pfizer au anunțat deja o dată la care va fi disponibil noul vaccin, care va face față cu brio și noii tulpini a coronavirusului, anume Omicron.

Anunțul a fost făcut chiar de directorul companiei, Albert Bourla, care a dat și un termen, care este poate peste așteptări de aproape.

ADVERTISEMENT

Când va fi gata vaccinul Pfizer care să facă față Omicron

Mai precis, el a anunțat că vaccinul care să facă față variantei Omicron va fi gata în luna martie, deci peste circa două luni.

Vestea vine în contextul în care tulpina Omicron produce îngrijorare la nivel mondial, dar mai ales un nou val de infectări pentru care este responsabilă această nouă tulpină dezvoltată.

ADVERTISEMENT

„Acest vaccin va fi gata în martie”, a declarat Bourla pentru „Squawk Box” de la CNBC.

Totodată, el a mai anunțat și că o să înceapă deja și producția de risc.

„Începem deja să producem unele dintre aceste cantități cu risc”, a mai spus el, pentru sursa citată anterior.

Declarațiile directorului general al Pfizer

Albert Bourla a precizat că speră ca acest vaccin să fie mult mai bun decât cel existent deja pe piață, având în vedere că varianta Omicron a apărut și protecția serurilor de imunizare nu este de 100%.

ADVERTISEMENT

Ceea ce dorește, de fapt, acest vaccin pentru care lucrează compania Pfizer este să ofere protecție împotriva infectărilor, pentru ca riscul de spitalizare sau de a contracta o formă severă a bolii să fie redus la minimum.

Acesta a mai ținut să precizeze că vaccinurile actuale sunt și ele eficiente, având o protecție „rezonabil de bună”, dacă sunt făcute toate cele trei doze.

ADVERTISEMENT

„Speranța este că vom obține un vaccin care va oferi o protecție mult mai bună, în special împotriva infectărilor, pentru că protecția împotriva spitalizărilor și a formelor severe este rezonabil de bună în acest moment, cu vaccinurile actuale, atât timp cât aveți toate cele trei doze făcute”, a mai spus el, conform sursei citate anterior.

Un studiu realizat de Agenția de Siguranță Sanitară din Marea Britanie arată că vaccinurile Pfizer și Moderna sunt eficiente în proporție de doar 10% în fața infectărilor cu Omicron, atunci când au trecut 20 de săptămâni de la a doua doză.

ADVERTISEMENT