Sport

Când va reîncepe campionatul din Turcia, suspendat din cauza cutremurelor devastatoare

Campionatul de fotbal din Turcia a fost întrerupt din cauza cutremurelor devastatoare. Mehmet Buyukeksi, președintele Federației, a anunțat când se va relua întrecerea oficială.
11.02.2023 | 16:27
Cand va reincepe campionatul din Turcia suspendat din cauza cutremurelor devastatoare
Când se reia campionatul din Turcia în urma cutremurelor devastatoare. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Turcia și Siria au fost lovite de dezastru după cutremurele devastatoare de la începutul săptămânii. Nu mai puțin de 22.000 de morți au fost înregistrate până în acest moment, însă bilanțul va crește. Președintele Federației de Fotbal din Turcia a anunțat când se va relua campionatul de fotbal.

Când se va relua campionatul de fotbal din Turcia, suspendat din cauza cutremurelor

Turcia, alături de Siria, a fost zguduită de un cutremur cu o magnitudine de 7,8 pe scara Richter, mișcarea seismică fiind urmată de 100 de replici. La scurt timp după dezastru, Mehmet Kasapoglu, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că toate ramurile naționale sportive se vor opri din activitate pentru o perioadă nedeterminată.

ADVERTISEMENT

La cinci zile de la startul tragediei, Mehmet Buyukeksi, președintele Federației de Fotbal din Turcia, a anunțat că întrecerea din prima ligă a fotbalului turc se va relua peste trei sau patru săptămâni, conform evrensel.net.

Astfel, Super Lig ar urma să își reia activitatea abia pe 3-4 martie 2023, ci nu mai devreme, așa cum se spera inițial. „Durerea noastră este foarte mare. Mii de oameni încă sunt sub dărâmături. Am decis astăzi ca meciurile să se reia pe 3-4 martie”, a fost anunțul lui Mehmet Buyukeksi.

ADVERTISEMENT

UEFA, ajutor de 300.000 de euro pentru fotbalul din Turcia

Totodată, șeful fotbalului din Turcia a precizat că UEFA a promis un ajutor de 300.000 de euro. „UEFA a spus că va trimite 300.000 de euro. În plus, UEFA a trimis astăzi scrisori la 54 de federaţii. Şi s-a mai întâmplat ceva astăzi. Azerbaijan ne-a trimis 25.000 de euro”, a mai spus Mehmet Buyukeksi.

Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul celor de la Malatya, a fost găsit mort sub ruinele unui bloc din Turcia. În vârstă de 28 de ani, fostul sportiv turc a fost antrenat de Marius Șumudică în trecut. „Ahmet al nostru s-a stins. I-au găsit corpul fără suflare. Din nefericire, s-a dus.

ADVERTISEMENT

Le-am dat două zile libere după partida cu Rize, cei mai mulți băieți au plecat din Malatya. Nu și Ahmet, el a rămas. Sunt devastat”, a fost anunțul făcut de antrenorul celor de la Malatya.

Daniel Pancu sare în ajutorul victimelor cutremurului din Turcia

Fost jucător la Beșiktaș, Daniel Pancu a sărit în ajutorul victimelor dezastrului din Turcia. Selecționerul U20 al naționalei României a donat o pereche de mănuși cu o istorie aparte vor ajunge la muzeul Beșiktaș, iar banii veniți din licitație vor ajunge la victimele cutremurului din Turcia.

ADVERTISEMENT

„Am vrut să fac un gest asemănător când a fost pandemie, iar banii urmau să fie direcționați către un spital din România. Nu permitea legea în Turcia, pentru că banii trebuiau să rămână acolo. Acum este posibil.

Eram la sală, alergam pe bandă și am văzut că Demiral dona un tricou al lui Cristiano Ronaldo. Și mi-am adus aminte de mănuși, pe care le-am dus în pod.

Intenția mea e ca aceste mănuși să ajungă la muzeul lui Besiktaș. Țin foarte mult la acest lucru, de aceea nu va mai avea loc nicio licitație.  Am primit multe mesaje de la persoane din Turcia.

Cineva din conducerea lui Besiktaș va intra în posesia lor. Suma este undeva la 25.000 de euro. Mănușile vor ajunge în muzeu. Dacă în continuare se vor aduna și alți bani în acest cont, de la suporterii lui Beșiktaș, e altă problemă, nu mă mai privește pe mine”, a spus Daniel Pancu la Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT