Fotbal intern

Când vom avea sistemul VAR în România: “FRF şi LPF n-au bani de aşa ceva”

24.10.2020 | 17:46
Cand vom avea sistemul VAR in Romania FRF si LPF nau bani de asa ceva
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii profesioniste de Fotbal, a discutat despre motivul pentru care VAR-ul nu a fost implementat în fotbalul din țara noastră, dar și când va apărea acesta în România.

În ultimul timp, tot mai multe persoane din fotbalul din România au dorit foarte mult implementarea VAR-ului în primul eșalon, din cauza multor greșeli făcute de arbitri.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe țări de pe continent au introdus, deja, acest sistem de arbitraj. Fostul președinte de la LPF crede că atât LPF, cât și FRF, nu introduc arbitrajul video în Liga 1 din cauza banilor.

„Nici LPF, nici FRF n-au bani”

Mai mult, Dragomir este de părere că VAR-ul va fi implementat în țară în vara lui 2021. „Nici LPF, nici FRF n-au bani de aşa ceva, de aceea nu se implementează VAR în România. N-ar mai avea bani de salarii dacă ar băga VAR. Conducerea trebuie să se lupte să facă bani.

ADVERTISEMENT

Eu făceam marțea conferință de presă, puneam în spate toate firmele, umblam din firmă în firmă pentru sponsorizări. VAR va fi implementat în vară în România. Greșesc 3-4 arbitri, nu toți. Și tot pe ăia îi lasă să arbitreze.

Contra are dreptate să se plângă de arbitri. Cu Craiova a fost 100% penalty pentru olteni. L-a luat în brațe pe Marius Constantin și a căzut peste el. Ce spune Crăciunescu e literă de lege”, a spus Dumitru Dragomir, pentru cei de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

LPF anunţă că a început procesul de achiziţionare a echipamentului

Campionatul României încă este departe de introducerea VAR-ului chiar dacă s-au scurs trei ani de când IFAB a dat undă verde acestui sistem, iar țara noastră are cele mai mari drepturi TV din această zonă a continentului. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre intorducerea VAR-ului în fotbalul din țara noastră:

“Am discutat cu domnul Orlando Nicoară, reprezentantul societății care deține drepturile pentru Liga 1. El și-a asumat obligația de a implementa sistemul VAR în Liga 1. Am înțeles că este în proces de achiziționare a echipamentului”.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica vrea ca video arbitrajul să fie implementat în Liga 1, mai mult decât atât fostul fotbalist cere introducerea acestuia încă de la copii și juniori: “Arbitrajul românesc este mai slab decât cel din Papua Noua Guinee! Dacă așa e la Liga 1, vă dați seama ce se întâmplă la liga a doua? Băgați naibii VAR de la copii și juniori, dacă vreți să ne dezvoltăm corect, să mai avem o șansă în fotbalul mondial!”.

ADVERTISEMENT