News

Când vom scăpa de Covid-19 ? Medicul Gheorghiță are răspunsul: „Până atunci vom vaccina 70% din populație”

04.12.2020 | 12:00
Cand vom scapa de Covid19  Medicul Gheorghita are raspunsul Pana atunci vom vaccina 70 din populatie
ADVERTISEMENT

Medicul specialist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei anti-Covid în România, crede că în vară am putea scăpa de pandemie.

Medicul estimează că la mijlocul verii campania de vaccinare se va termina, iar un procent de 60-70% din populație ar trebui să fie imunizat contra infecției cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

De asemenea, medicul a explicat în ce condiții poate fi vaccinată populația din România contra Covid-19.

Când ar putea scăpa România de Covid?

În momentul în care va exista platforma unică de programare în vederea vaccinării, simpla intenție a oricărei persoane de a se lista pe acea platformă de programare reprezintă dovada că acea persoană dorește să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Estimăm undeva la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, practic la sfârșit de martie, început de aprilie vaccinarea va putea fi făcută populației generale, ultima etapă a campaniei de vaccinare.

Toate aceste etape se pot suprapune într-un anumit moment, dacă tipurile de vaccinuri aprobate vor asigura nevoia pe care noi o vom avea la un moment dat în România, și anume, dacă disponibilitatea vaccinurilor va acoperi toate nevoile pe care le avem, aceste etape de vaccinare se pot derula în paralel, a declarat Valeriu Gheorghiță, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Expertul a anunțat că vaccinarea nu poate fi făcută în cabinetul medicilor de familie, doar în centre specializate pentru vaccinare anti-Covid.

Desfășurarea efectivă a activității de vaccinare va avea loc la nivelul centrelor de vaccinare. Nu intenționăm, cel puțin la momentul actual, să derulăm activitate de vaccinare la nivelul cabinetului de medicină de familie, pentru că activitatea pe care noi o propunem este una extrem de intensă.

ADVERTISEMENT

Vorbim de circa 250 de persoane vaccinate într-o zi.

Este extrem de complicat ca la nivelul unui cabinet de medicină de familie, pe lângă consultațiile obișnuite, pe lângă monitorizarea persoanelor pe care le au medicii de familie în evidență să mai efectueze și această vaccinare care nu va fi un proces foarte simplu”, a completat Gheorghiță.

 

 

ADVERTISEMENT