News

Când vor creşte, de fapt, pensiile şi alocaţiile. Anunţul lui Florin Cîţu

Pensiile și alocațiile vor crește, anunță premierul Florin Cîțu.
27.09.2021 | 23:51
Cand vor creste de fapt pensiile si alocatiile Anuntul lui Florin Citu
ADVERTISEMENT

Premierul a precizat faptul că pensiile, alocațiile, dar și salariul minim vor crește începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Florin Cîțu, anunț despre pensii și alocații. Ce a informat prim-ministrul României

Mai mult decât atât, el a spus că acest lucru ar trebui să devină unul obișnuit pentru români, deoarece se va întâmpla în fiecare an.

ADVERTISEMENT

Așadar, la fiecare început de an, românii din toate categoriile de vârstă trebuie să se aștepte la majorări ale veniturilor lor lunare, fie că este vorba despre alocații ale copiilor, salarii pentru adulți sau pensii pentru bătrâni.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu, la Antena 3.

Anunțul referitor la creșterile pensiilor și alocațiilor a fost făcut de premierul României chiar după ce a reușit să câștige alegerile interne din cadrul Partidului Național Liberal, când l-a învins pe Ludovic Orban și a obținut titlul de președinte al PNL.

Premierul a mai spus și că ar dori ca salariul minim să crească cu 10%, dar a atras atenția asupra faptului că „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

ADVERTISEMENT

Pensiile din România nu le asigură traiul decent bătrânilor, spune ministrul muncii

Raluca Turcan declara că pensiile din România sunt unele foarte mici, iar bătrânii nici măcar nu își pot asigura un trai decent cu aceste. Mai mult, ea dădea chiar example că aproape un milion de vârstnici care primesc lunar pensia minimă social.

Pragul sărăciei este „îngrijorător”, spunea ministrul, care a precizat și că sunt cinci milioane de oameni care primesc o pensie lunară de 1.500 de lei și alte aproape trei milioane de oameni încasează mai puțin decât pensia medie.

ADVERTISEMENT

“În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător. Şi vă dau şi câteva cifre: avem peste 900.000 de pensionari plătiţi cu pensia minimă socială.

Avem, de asemenea, 5 milioane de pensionari din sistemul public de pensii cu o pensie medie de 1.500 de lei şi avem 2,7 milioane de pensionari cu pensie până în pensia medie”, a declarat Raluca Turcan, ministrul muncii.

ADVERTISEMENT