Fotbal intern

Când vor fi inaugurate stadioanele „Ghencea“ şi „Arcul de Triumf“! Anunţul făcut de Ionuţ Stroe

03.11.2020 | 11:29
Cand vor fi inaugurate stadioanele Ghencea si Arcul de Triumf Anuntul facut de Ionut Stroe
ADVERTISEMENT

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretul şi Sportului, a vorbit despre pregătirile pentru EURO 2021 şi stadiul pregătirilor la stadioanele implicate în proiect. Două dintre ele ar putea fi inaugurate în cel mult o lună.

Ministrul a transmis că două dintre arene sunt foarte aproape de finalizare, dar a demontat şi speculaţiile legate de posibilitatea ca turneul Campionatului European de anul viitor să fie găzduit de o singură ţară.

ADVERTISEMENT

În proiectul Euro 2020 (care va avea loc în 2021), au fost incluse iniţial patru arene din România: Ghencea, Ştefan cel Mare, Giuleşti şi Arcul de Triumf. Ele ar fi trebuit să fie finalizate înainte de iunie 2020, când s-ar fi dat startul Campionatului European, amânat pentru anul viitor.

Ionuţ Stroe: „Stadioanele sunt în grafic. Finalul lui noiembrie, momentul aşteptat“

O ipoteză neaşteptată a apărut în presa franceză pe 2 noiembrie: Euro 2021 nu se va mai desfăşura în 12 oraşe, printre care şi Bucureşti, ci va fi organizat în Rusia.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului a demontat această ipoteză într-o intervenţie la un post de televiziune. Ionuţ Stroe a precizat că nu s-a comunicat oficial un astfel de scenariu.

„Eu vă pot transmite că nu există un asemenea scenariu, pentru ca EURO să se desfăşoare într-o singură ţară. Din punctul meu de vedere sunt simple speculaţii, care nu sunt bazate pe niciun fel de informare oficială.

ADVERTISEMENT

Şi pentru noi, vă spun sincer, ar fi complet surprinzător un asemenea scenariu, dacă nu dezamăgitor, pentru că noi, ca şi alte ţări, am muncit foarte mult, cel puţin în ultima perioadă, pentru a fi gazde bune.

Noi suntem în grafic cu toate pregătirile. FRF, la fel, este un partener de nădejde şi aş fi uşor dezamăgit dacă ar exista un asemenea scenariu.

ADVERTISEMENT

Stadioanele sunt în grafic. Eu estimez ca finalul lunii noiembrie să fie momentul mult aşteptat de toţi să putem intra pe aceste stadioane şi să le inaugurăm. Cred că finalul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie este momentul în care atât Arcul de Triumf, cât şi Ghencea vor fi pregătite“, a declarat Ionuţ Stroe la B1 TV.

România nu va fi prezentă la Euro 2021, după ce a fost eliminată de Islanda în semifinalele barajului de calificare. Meciurile pe care le va găzdui Arena Naţională fac parte din Grupa C:

  • 13 iunie 2021: Austria – Georgia/Macedonia de Nord
    17 iunie 2021: Ucraina – Georgia/Macedonia de Nord
    21 iunie 2021: Ucraina – Austria
ADVERTISEMENT