News

Candidatura lui Gușă încinge spiritele în AUR. George Simion l-a suspendat din funcție pe Marius Lulea

Șeful AUR a anunțat că îl suspendă din funcție pe prim-vicepreședintele partidului, după ce acesta s-a opus candidaturii lui Cozmin Gușă la PMB cu susținerea formațiunii.
15.04.2024 | 11:11
Candidatura lui Gusa incinge spiritele in AUR George Simion la suspendat din functie pe Marius Lulea
Marius Lulea, suspendat de George Simion pentru că nu a fost de acord cu el Sursa foto: Facebook / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși Cozmin Gușă s-a răzgândit și a anunțat că nu mai revine în politică și nu mai candidează, ecourile acestui episod continuă. George Simion a anunțat duminică suspendarea lui Marius Lulea din funcția de prim-vicepreședinte AUR.

Candidatura lui Gușă încinge spiritele în AUR

Marius Lulea s-a opus candidaturii lui Cozmin Gușă la Primăria Capitalei, criticând această inițiativă și spunând că AUR are deja un candidat la PMB în persoana lui Mihai Enache.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a anunțat că, pentru această „greșeală”, Marius Lulea va fi suspendat. În același timp, George Simion a declarat că sprijină candidatura lui Enache sau ar putea candida chiar el. Asta dacă nu se decide să candideze la președinție.

„Marius Lulea face greșeli, e o perioadă agitată pentru AUR. Lulea a făcut o afirmație nefericită și va fi suspendat”, a declarat Simion la Realitatea TV.

ADVERTISEMENT

„Nu am făcut niciun balet, nu sunt un om care să fie teleghidat. Nu vorbește nimeni peste mine, Marius Lulea nu va mai fi prim-vicepreședinte.

Se poate merge și până la excludere, dar nu cred că va fi cazul. Nu sunt gestionat nici de servicii, nici de altcineva. Nu-l schimbăm pe Mihai Enache din lupta pentru Capitală.

ADVERTISEMENT

E anul 2024, anul în care vom avea provocări electorale, capcane întinse. AUR nu se destramă. Noi suntem o formațiune tânără.

Este posibil să candidez (la președinție n.r.). Nu o să facem anunțul acum. Dacă oamenii au încredere în mine și mă văd viitor prezidențiabil, dacă oamenii au încredere în mine, să aibă încredere că duc această barcă unde trebuie.

ADVERTISEMENT

Eu pot să îmi asum o candidatură la prezidențiale dacă sunt suficient de mulți români care să își dorească asta și să se manifeste. Eu nu sunt fricos. Am niște oameni valoroși peste tot cu care nu îmi e rușine să apar”, a mai declarat președintele AUR.

Reacția lui Marius Lulea

Marius Lulea a reacționat cu o postare pe Facebook în care declară că acceptă decizia luată de Simion, pentru că este cel mai bun lider politic.

“Nu de puține ori în politică am văzut oameni care au înnebunit după funcții ca să le aibă sau să le mențină și foarte puțină Smerenie (rare cazurile cu oameni smeriți, Claudiu Târziu e unul din ele).

George Simion este prietenul meu, dar în politică el conduce partidul și îl conduce bine. (…) Dacă consideră că este necesară suspendarea sau demisia mea din funcția de prim-vicepreședinte cred că este o decizie corectă. Nu mă consider indispensabil, ba cred că este loc de oameni mai buni.

(…) Funcția nu face pe om. Dacă George Simion consideră că este pentru binele partidului să mă retrag dintr-un loc sau altul, sau să mă duc într-o direcție sau alta, o voi face. Iar asta nu de ieri sau de azi ci pentru că îi sunt alături de 15 ani și știu că urmărește binele națiunii române”, a scris Marius Lulea.

Marius Lulea este cunoscut drept unul dintre fondatorii AUR și finanțator al partidului. Până anul trecut, Lulea a fost reprezentantul formațiunii politice la Autoritatea Electorală Permanentă.

ADVERTISEMENT