News

Candidatura lui Piedone nu va fi anulată. Instanța a respins contestația depusă de un bucureștean

Judecătoria Sectorului 2 a respins contestația unui bucureștean care cerea anularea candidaturii lui Piedone pe motiv ca edilul Sectorului 5 nu ar avea domiciliul în București.
22.04.2024 | 16:28
Candidatura lui Piedone nu va fi anulata Instanta a respins contestatia depusa de un bucurestean
Cererea de anulare a candidaturii lui Cristian Popescu Piedone a fost anulată Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Instanța a decis luni ca cererea să fie respinsă pe motiv că este neîntemeiată. Decizia poate fi atacată cu apel, în termen de 24 de ore de la pronunțare.

Candidatura lui Piedone nu va fi anulată

Reclamantul, Valerian Sălăvăstru, a contestat în instanță candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei pe motiv că primarul Sectorului 5 locuiește în Bragadiru, nu în București.

ADVERTISEMENT

„În plus, este chiar de notorietate că numitul Cristian Victor Popescu Piedone are locuința principală în Bragadiru – Sipetului și nu în București – Principatele Unite deoarece:

• Ordinul Prefectului municipiului București nr. 440/2023 i-a fost comunicat la adresa din Bragadiru (atașez document);
• la intrarea în închisoare, în 2022, acesta s-a predat Poliției Bragadiru;
• conform Registrului Comerțului, în Principatele Unite nr. 6 își are sediul SC Lolo Trading Internațional SRL – salon de înfrumusețare (atașez foto);
• se poate observa prin constatare zi de zi că dl Popescu Piedone pleacă la activitățile zilnice și revine de la ele de la str. Sipetului – or Bragadiru – solicit ca în cadrul probei cu înscrisuri să-i puneți în vedere Candidatului să depună la dosar ordinele de deplasare întocmite în ultima lună pe ruta Bragadiru-Sipetului – Primăria Sectorului 5.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, este evident faptul că numitul Popescu Cristian Victor Piedone nu domiciliază în București, motiv pentru care această condiție esențială pentru a putea ocupa funcția de demnitate publică de primar al municipiului București nu este îndeplinită, Hotărârea de admitere a candidaturii fiind nelegală”, se arată în sesizarea citată de G4Media.

Reacția lui Piedone

Primarul Sectorului 5 a reacționat, duminică, la contestația depusă de Valerian Sălăvăstru spunând că reclamantul este un fost director din primărie, care a fost dat afară, iar sesizarea nu are niciun obiect.

ADVERTISEMENT

„Cel care a depus sesizarea a fost director economic la primărie și care a făcut jaf, comisia de disciplină l-a dat afară. Să știți de unde vine sesizarea.

Eu locuiesc în Sectorul 4, știe toată lumea. În Bragadiru locuiește soacra mea. Domiciliul meu este în Sectorul 4.

ADVERTISEMENT

Ea este bolnavă, are 87 de ani și soția are grijă de ea. Și locuiesc mai mult acolo, dar domiciliul este în Sectorul 4. Fac naveta”, a explicat Cristian Popescu Piedone, la Realitatea PLUS.

Edilul a mai spus că nu se teme că îi va fi anulată candidatura: „Sub nicio formă. Noi am respectat legea, locuiesc în București, Sector 4. Punct”.

ADVERTISEMENT