News

Cristian Popescu Piedone și-a depus oficial candidatura la Primăria Capitalei. ”Voi câștiga Primăria Capitalei cu 42%”. Update

Primarul Sectorului 5, președinte executiv PUSL, și-a depus oficial candidatura pentru fotoliul de primar general al Bucureștiului.
19.04.2024 | 14:00
Cristian Popescu Piedone sia depus oficial candidatura la Primaria Capitalei Voi castiga Primaria Capitalei cu 42 Update
Cristian Popescu Piedone își depune oficial candidatura pentru Primăria Capitalei Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
19-04-2024
11:00

Piedone: ”Voi câştiga Primăria Capitalei cu 42%”

La ieșirea de la biroul electoral Cristian Popescu Piedone a declarat că a depus 52.000 de semnături pentru candidatura sa, mult peste cele 20.000 necesare.

„Vă dau un pronostic. (..) Merg cu o marjă de eroare de maxim 10%. Vă spun că voi câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42%, ca reprezentant al PUSL”, a declarat el, completând că, pe scor politic, va obține minim între 12 şi 15% la nivelul Bucureştiului.

PUSL „va înregistra un scor istoric la alegerile locale şi va intra pe picioarele lui şi în Parlamentul României”, mai crede Piedone.

„Odată ce eu am depus astăzi candidatura pe PUSL, am înţeles că liberalii nu, dar PSD mai poate să să gândească dacă să susţină o victorie nu pentru locale (..) şi dacă vor o victorie în toamnă, ar fi bine să vină să mă susţină”, a mai declarat edilul Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat încă din februarie intenția de a candida pentru funcția deținută în prezent de Nicușor Dan. Dacă inițial a discutat cu PSD pentru a obține sprijinul social-democraților, Piedone a decis să candideze din partea PUSL.

Cristian Popescu Piedone și-a depus oficial candidatura la Primăria Capitalei

Edilul de la Sectorul 5 a anunțat că merge vineri la biroul electoral pentru a-și depune candidatura printr-o postare pe Facebook în care le-a promis susținătorilor săi că nu-i va dezamăgi.

ADVERTISEMENT

„Oameni buni, sunt pregătit! Astăzi, în Sfânta Vineri, încrezător în Bunul Dumnezeu, susținut de oamenii buni și motivat să transform Bucureștiul într-o fascinantă bijuterie urbană, îmi depun candidatura la funcția de primar general!

Oameni buni, vă mulțumesc pentru susținere, vă mulțumesc pentru încredere, vă mulțumesc pentru că sunteți lângă mine, vă mulțumesc pentru că iubiți Bucureștiul, vă mulțumesc că existați în viața mea!

ADVERTISEMENT

Nu vă voi dezamăgi! Împreună, facem imposibilul posibil pentru București!  Cu respect, primarul Piedone”, a scris Cristian Popescu Piedone, pe pagina sa de Facebook.

În februarie, când și-a anunțat intenția de a candida, Cristian Popescu Piedone a declarat că îl va propune candidat în locul său la Sectorul 5 pe fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Piedone, ceea ce-l califică pentru funcția de primar general sunt cei 30 de ani de experiență în administrația locală. Edilul de la Sectorul 5 este convins că finala pentru PMB se va juca între el și actualul primar general, Nicușor Dan.

Surse politice, citate de Adevărul, afirmă că PSD ar susține candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, în contextul în care candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, este în centrul unor scandaluri.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă a coaliției, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a respins însă varianta susținerii candidaturii liderului Partidului Umanist Social Liberal la Primăria Municipiului București și a declarat că liberalii au pregătite „variantele B și C”.

ADVERTISEMENT