Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Căpitanul echipei de aur a Stelei, pesimist pentru națională: „Aș vrea să cred că putem bate Elveția, pentru că sunt un bun român. Nu sunt convins că putem trece de Kosovo!” Video exclusiv

Fostul căpitan al echipei de aur a Stelei a avut un mesaj pesimist înaintea debutului naționalei României în preliminariile Campionatului European din 2024.
09.03.2023 | 12:15
Capitanul echipei de aur a Stelei pesimist pentru nationala As vrea sa cred ca putem bate Elvetia pentru ca sunt un bun roman Nu sunt convins ca putem trece de Kosovo Video exclusiv
Tudorel Stoica, fostul căpitan de la Steaua, a avut un mesaj pesimist înaintea debutului României în preliminariile Euro 2024. Sursă foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Tudorel Stoica, fostul căpitan al Stelei, a vorbit în cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA despre debutul României în preliminariile Campionatului European din 2024. Fosta glorie a roș-albaștrilor este de părere că valoarea fotbalului românesc a ajuns la un nivel foarte scăzut.

Tudorel Stoica, fostul căpitan al Stelei, nu vede un viitor strălucit pentru naționala României în preliminariile Euro 2024: „Aș vrea să cred că putem bate Elveția, pentru că sunt un bun român”

România a avut parte de o grupă accesibilă în preliminariile pentru Euro 2024. „Tricolorii” lui Edi Iordănescu sunt în grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra și vor forța calificarea la un turneu final după o pauză de opt ani. Totuși, Tudorel Stoica este pesimist înaintea debutului României în campania de calificări care va avea loc pe 25 martie în deplasare cu Andorra.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Fotbalul românesc din punctul meu de vedere mi se pare la un nivel foarte scăzut. Jucătorii români care sunt în străinătate, marea majoritate joacă ligile în inferioare chiar dacă în Italia, Serie B. Ne bucurăm totuși că joacă și acolo.

Faptul că am retrogradat într-o grupă de Liga Națiunilor cu niște echipe pe care noi le consideram accesibile ar spune totul despre valorea fotbalului românesc. (n.r. unde se va clasa România în grupă?) Ca să fiu sincer în a doua parte a clasamentului.

ADVERTISEMENT

Aș vrea să cred că batem Elveția, pentru că sunt român și pentru că am trăit pe pielea mea surprize extraordinare, dar valorea fotbaliștilor și a fotbalului românesc erau mult mai ridicate”, a declarat Tudorel Stoica, la FANATIK SUPERLIGA.

Tudorel Stoica nu este convins că România va trece de Kosovo: „Vom termina în a doua parte a clasamentului”

Elveția este favorită clară la câștigarea grupei I, mai ales din punct de vedere al valorii lotului. Selecționata lui Murat Yakin a fost prezentă la finalul anului trecut în zona Golfului pentru Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre adversarele cu care „tricolorii” se vor bate pentru poziția secundă, Tudorel Stoica a mărturisit că Israel și Kosovo îi va pune mari probleme selecționatei lui Edi Iordănescu. „Aș vrea să cred că putem să ne batem pentru primele două locuri, dar conștiința nu mă lasă decât să spun părerea mea că vom termina în a doua parte a clasamentului în subsol. 

Cu Israel. Elveția este câștigătoare, este favorită. Pentru locul 2 ne vom bate cu Israel și n-aș vrea să fiu rău, dar să spunem că doar cu Israel. Kosovo este o echipă greu de trecut, dar să zic așa pentru că sunt un bun român, vom trece peste Kosovo, dar nu foarte ușor și nu sunt convins că vom reuși. Vreau să cred totuși că avem o șansă să ne batem pentru locul doi”, a mai spus Tudorel Stoica, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Israel, principala adversară a României și în opinia lui Anghel Iordănescu: „Trebuie să o luăm în calcul”

Anghel Iordănescu a analizat șansele de calificare ale României la Campionatul European de anul viitor din Germania. În meciurile din preliminarii, „Tata Puiu” i-a sfătuit pe „tricolori” să fie foarte atenți cu Israel.

„Cred, insist, că trebuie să luăm în calcul și Israelul. Pe Edi îl simt foarte optimist, încrezător. Văd că urmărește cu atenție atât tricolorii din țară, cât și tricolorii care joacă în străinătate. Nu știu dacă a crescut neapărat din punct de vedere valoric.

Ceea ce este important este faptul că a crescut interesul pentru titlul de campioană, pentru locul doi și trei, cum de altfel va fi o luptă la fel de aprigă la retrogradare.

Jucătorul român va crește atunci când în competiția internă își vor face apariția jucători străini de valoare. Atâta timp cât inundăm această competiție internă cu jucători mediocrii, modești sau aduși gratis de contract lucrurile vor fi destul de delicate”, a declarat Anghel Iordănescu, la FANATIK SUPERLIGA.

Nu uita! Poți urmări emisiunea FANATIK SUPERLIGA  de luni până vineri, începând de la ora 10:30. O poți viziona prin intermediul rețelelor noastre de socializare: site-ul FANATIK, canalul de YouTube FANATIK, pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial și conturile FANATIK de pe Tik-Tok și Twitch.

ADVERTISEMENT