News

Captură spectaculoasă la frontiera de est: 20.000 de pachete de țigări de contrabandă reținute de Poliția de frontieră

25.08.2020 | 22:15
Captura spectaculoasa la frontiera de est 20000 de pachete de tigari de contrabanda retinute de Politia de frontiera
20.000 de pachete de țigări de contrabandă capturate la frontiera de est, județul Botoșani.Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat peste 20.800 de pechete de țigări de contrabandă, în valoare de peste 252.000 de lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră din zonă, scrie știripesurse.

Poliția de Frontieră I.T.P.F. Iași a organizat luni, 24.08.2020, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări ce s-a soldat cu captura unui număr exorbitant de pachete de țigări în jurul orei 21:10, când pe direcția localității de frontieră Dămideni, județul Botoșani, s-au observat mai multe persoane pe malului Prut care încercau să transporte colete voluminoase.

ADVERTISEMENT

La vederea polițiștilor de frontieră, persoanele au abandonat coletele și au fugit, reușind să treacă înot râu Prut spre Republica Moldova.

20.000 de pachete de țigări de contrabandă capturate la frontiera de est, județul Botoșani.

Pentru reținerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate focuri de avertisment.

ADVERTISEMENT

După inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 189.560 de țigarete în valoare de 114.680 de lei, care a fost ridicată de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași seară, Sectorul Poliției de Frontieră Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași, în colaborare cu colegii din Republica Moldova, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcția localității de frontieră Mitoc, județul Botoșani, mai multe persoane care descărcau colete voluminoase dintr-o barcă, cu care au trecut din Republica Moldova în România.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea pesoanelor, însă aceștia au reușit să abandoneze coletele și să fugă în vegetația din zonă.

Coletele însumă 227.800 de țigarete în valoare de 137.825 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea continuării anchetei.

ADVERTISEMENT

În cel mai scurt timp s-a luat măsura informării autorităților din Republica Moldova despre cele două evenimente, în vederea anchetării în comun a acestora.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei, în vederea depistării și identificării persoanelor implicate. Acestea vor fi supuse măsurilor legale ce se impun.

 

 

ADVERTISEMENT