News

Carambol pe Autostrada Soarelui: peste 50 de mașini implicate. 16 persoane transportate la spital. Traficul a fost reluat. Update

Carambol pe Autostrada Soarelui. În cele patru accidente sunt implicate peste 50 de mașini. 16 persoane au ajuns la spital. Traficul a fost reluat
16.07.2021 | 08:22
Carambol pe Autostrada Soarelui peste 50 de masini implicate 16 persoane transportate la spital Traficul a fost reluat Update
ADVERTISEMENT
16-07-2021
11:17

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, bilanțul final

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat informațiile cu privire la accidentul din această dimineață. Instituția a precizat că acesta s-a întins pe mai  mult de zece kilometri, de la kilometrul 172 la 183 și a avut patru zone.

„Având în vedere valorile ridicate de trafic înregistrate în această perioadă pe autostrada București-Constanța și a numărului de autovehicule implicate în accident, începând cu ora 07:40 a fost activat planul roșu de intervenție, care a presupus suplimentarea resurselor medicale și a forțelor de intervenție din trei județe, la fața locului, respectiv ISU București-Ilfov, ISU Călărași, ISU Ialomița, pe lângă echipajele ISU Constanța,” a transmis DSU.

Numărul total al oamenilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale se ridică la 57. 16 dintre aceștia au fost transportați la spital, inclusiv șapte copii. Alte 41 de persoane au primit ajutor medical la locul evenimentului.

„Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit peste 160 de pompieri, paramedici, medici, asistenți, cu cinci autospeciale de stingere, cinci autospeciale de transport personal și victime multiple, 18 ambulante SMURD tip B, trei ambulante SMURD terapie intensiva mobila, 17 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanță, un punct mobil avansat, șase autospeciale pentru descarcerare, un punct mobil de comandă, din Județul Constanta, Ialomița, Călărași și București-Ilfov, dar și un elicopter SMURD.Planul roșu de intervenție a fost dezactivat începând cu ora 11:00,” a explicat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

16-07-2021
09:31

ISU, un nou bilanț al persoanelor afectate de carambolul din această dimineață

ISU a anunțat că 16 persoane au fost transportate la spital. Dintre acestea, șapte sunt minori, iar nouă sunt adulți.

Tot 16 oameni au beneficiat de asistență medicală la fața locului, 14 adulți și doi copii. Aceștia au refuzat transportul la o unitate medicală. 

16-07-2021
09:27

Un nou accident pe Autostrada Soarelui

După carambolul din această dimineață, alte trei mașini s-au ciocnit, pe celălalt sens, la kilometrul 181. Din primele informații, cinci persoane sunt rănite.

Traficul este deviat. În acest moment, oamenii legii încearcă să îl decongestioneze

16-07-2021
08:38

Un nou bilanț transmis de ISU Constanța

Reprezentanții instituției au transmis că numărul oamenilor care au avut nevoie de asistență medicală la fața locului a crescut până la 12. Aceștia au refuzat transportul la spital.

„La fața locului mai rămân două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple si două echipaje de stingere de la ISU CT. Celelalte echipaje se retrag la subunitățile de care aparțin,” au adăugat.

ISU Constanța a mai anunțat că toate echipajele au început să se retragă la bază, începând cu ora 12:00.

16-07-2021
07:42

Trafic reluat pe Autostrada Soarelui. ISU: 16 persoane transportate la spital

Poliția Română a informat, prin centrul InfoTrafic, că traficul a fost reluat pe a doua bandă pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București-Constanța.

„Se acționează pentru curățarea carosabilului și extragerea autovehiculelor implicate în carambol pe banda de urgență. S-a format coloană de la kilometrul 175, de aproximativ 10 km,” au anunțat oamenii legii.

ISU a transmis că, în final, 16 persoane rănite au ajuns la spital, dintre care cinci copii și 11 adulți. Alți opt oameni au primit îngrijiri medicale la fața locului

16-07-2021
06:58

Nou bilanț al carambolului

Autoritățile au transmis noi date. Numărul mașinilor implicate depășeste 52. În acestea erau 146 de persoane.

Numărul oamenilor care au ajuns la spital a crescut la 22. În total, au fost patru zone de carambol. 

16-07-2021
06:52

DRDP Constanța, atenționare pentru șoferi. 40 mașini implicate

„Atenție șoferi! Trafic deviat de pe Autostrada A2 pe DN 22C, din cauza unui accident cu mai multe autovehicule!”, a transmis Mihaela Tudor, purtătorul de cuvânt al DRDP Constanța.

Accidentul s-a produs din cauza ceții: „în această dimineață, în condiții de vizibilitate redusă de ceață, pe Autostrada A2, km 183, pe sensul de mers spre Constanța, s-a produs un carambol rutier în care au fost implicate în jur de 40 autovehicule (până la această oră, acesta e numărul)”.

„La fața locului sunt ambulanțe SMURD, echipaje de poliție, descarcerare, iar D.R.D.P. Constanța a mobilizat echipe de la Centrele de Coordonare și Intervenție Valea Dacilor și Fetești. Traficul rutier este deviat pe DN 22C, fiind dirijat de poliție. Vă rugăm să reduceți viteza și să păstrați o distanță corepunzătoare față de autovehiculul din față,” a adăudat reprezentantul  DRDP Constanța.

16-07-2021
06:38

ISU Dobrogea, detalii despre carambol

Purtătotul de cuvânt al ISU Dobrogea a transmis noi informații despre accident. Până în acest moment, au fost preluate 17 persoane rănite. Sunt și cinci copii răniți.

Numărul de mașini implicate a crescut la peste 30. A fost activat planul alb. Acest lucru înseamnă anunțarea și pregătirea urgenței Spitalului Județean Constanța pentru primirea victimelor.

„La fața locului sunt peste 22 SMURD tip B, un SMURD tip C, cinci descarcerări, cinci autospeciale de transport victime multiple, cinci autospeciale de stingere, 18 ambulante tip B și două tip C de la SAJ”, a precizat purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea.

16-07-2021
06:31

Raed Arafat, noi informații cu privire la accidentul de Autostrada Soarelui

Raed Arafat a transmis noi informații cu privire la carambolul de pe Autostrada Soarelui. „A fost activat planul roșu. E totul în curs. E vorba de următoarea oră. Sunt medici din București, Călărași, Ialomița, Constanța care intervin la fața locului. Sunt și copii implicați în accident. Nu avem date despre rănile avute,” a spus acesta la Digi24.

Accidentul a avut loc la kilometrul 183, pe sensul de mers dinspre București către Constanța, în zona localității Medgidia. Planul roșu de intervenție a fost activat.

Din primele infomați, trei oameni sunt răniți, dintre care unul încarcerat, iar peste 100 afectați. Traficul către mare este total blocat.

ADVERTISEMENT

Carambol pe Autostrada Soarelui. 20 de mașini implicate într-un accident. Planul roșu de intervenție, activat

„La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției Rutiere pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul. Intervenția se află în desfășurare,” au transmis autoritățile.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în pe Autostrada A2, în urmă cu puțin timp. Intervenția se desfășoară începând de la km 174 până la km 184.

ADVERTISEMENT

20 de ambulanțe au ajuns la fața locului. Coloanele de mașini se întind pe mai mulți kilometri.

Accident pe Autostrada Soarelui
Accident pe Autostrada Soarelui.
Sursa foto: Facebook/ Elena Valy

„Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă,” transmis oamenii legii, prin Infotrafic.

Accident pe Autostrada Soarelui
Accident pe Autostrada Soarelui.
Sursa foto: Facebook/ Elena Valy

Circulația a fost deviată pe la nodul rutier de la Cernavodă, pe DN22C Cernavodă – Murfatlar. Până în acest moment nu se știe în cât timp traficul pe A1 va putea fi reluat.

ADVERTISEMENT

Știre în curs de actualizare