News

O femeie din București și-a transformat apartamentul într-o grădină botanică. Are peste 500 de ghivece

Pasionată pentru plante, o femeie din București și-a transformat apartamentul într-o grădină botanică. Are aici peste 500 de ghivece.
21.04.2024 | 22:56
O femeie din Bucuresti sia transformat apartamentul intro gradina botanica Are peste 500 de ghivece
Grădină Botanică în apartament: o femeie din București are în locuință o seră cu 500 de ghivece de plante. Sursa foto: capturi Observator News / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O femeie din București și-a transformat apartamentul într-o veritabilă grădină botanică. În ultimii ani, a investit sume importante de bani, iar în prezent are peste 500 de ghivece cu plante.

Grădină botanică în apartament: o femeie din București are în locuință o seră cu 500 de ghivece de plante

În momentul în care intri în apartamentul Dianei Pop, o bucureșteancă de 45 de ani, parcă ai pătruns într-o grădină botanică. Pasiunea femeii pentru plante a început în perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT

Ea era deja o mare iubitoare de plante. În urmă cu câțiva ani, din cauza restricțiilor, Diana și soțul ei au început să lucreze de la distanță. Astfel, și-a luat plantele de la birou și le-a dus în locuință.

Treptat, de la câteva zeci de ghivece a ajuns, în prezent la peste 500. Totul în patru ani. ”De când eram mică, prietena mamei mele avea o monstera, nu varianta asta variegată, o monstera clasică şi mă fascinau frunzele alea cu tot felul de fenestraţii”, spune colecționare de plante, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Grădina botanică din apartament, investiții de 20.000 de euro

Frumusețea de apartament în care trăiește Diana a necesitat investiții uriașe. În total, pentru a pune pe picioare această seră, femeia din București a scos din buzunar aproape 20.000 de euro.

În plus, pentru a întreține un astfel de proiect e nevoie de răbdare şi, logic, de alți bani. Bucureșteanca plătește 1.000 de lei lunar pe fertilizanţi, substanțe pentru paraziți și pământ.

ADVERTISEMENT

Am renunţat la celelalte lucruri ca să pot cumpăra plante. N-au mai existat pantofi, fuste, bluze. Pentru mine a fost o epifanie să descopăr, după ce am muncit 20 şi ceva de ani cu ochii în calculator că, de fapt, munca care mă face cea mai fericită este să stau cu mâinile în pământ”, spune iubitoarea de plante.

Pasiunea Dianei pentru plante îi aduce și profit. În 2022, aceasta şi-a deschis şi o afacere unde vinde plante rare şi transformă pereţii în grădini. ”Primul beneficiu e de ordin mental şi spiritual. Plantele te ajută să te aşezi corect în raport cu lumea”, adaugă aceasta.

ADVERTISEMENT

La ora actuală, cea mai mare colecţie de plante din lume, cu 30.000 de exemplare, se află la Grădina Botanică din Londra. A luat fiinţă acum trei secole, și face parte din patrimoniul UNESCO.

ADVERTISEMENT