News

Carantină pe străzi în București? Ce spune Nicușor Dan despre această posibilă măsură

01.11.2020 | 12:57
Carantina pe strazi in Bucuresti Ce spune Nicusor Dan despre aceasta posibila masura
ADVERTISEMENT

Autoritățile, în frunte cu primarul Nicușor Dan, au adus din nou în discuție, duminică, subiectul legat de o posibilă carantină pentru unele străzi din București. Într-un context extrem de complicat al pandemiei de COVID-19, anumite străzi din Capitala ar putea fi carantinate în următoarea perioadă, anunță noul edil.

Dat fiind faptul că este extrem de complicat să izolezi un oraș de dimensiunea Bucureștiului, autoritățile anunță că nu este exclusă o posibilă carantinare a acelor locuri unde se constată o incidență mare a cazurilor.

ADVERTISEMENT

În această categorie ar intra străzile din anumite sectoare ale Capitalei. Deocamdată, vorbim doar de o ipoteză de lucru, însă este una luată în calcul atât de prefectul Traian Berbeceanu, cât și de edilul Nicușor Dan.

Ce spune Nicușor Dan de o posibilă carantină pe anumite străzi din București

Prezent duminică alături de premierul Ludovic Orban la o serie de vizite de lucru la DSP și Ambulanța București, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a reafirmat faptul că nu se impune carantinarea municipiului Bucureşti, dar că va fi posibilă o carantinare locală, dacă se constată focare pe anumite străzi sau zone.

ADVERTISEMENT

”În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea. Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează.

A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului.

ADVERTISEMENT

Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a declarat Nicușor Dan, duminică, în fața jurnaliștilor.

Cum s-ar putea realiza această carantină zonală

În ceea ce privește modul în care va face tehnic carantinarea unei anumite zone, edilul a răspuns: ”Eu cred că putem să luăm măsura, pentru că avem un efectiv de 1.500 de oameni alocați pentru această chestiune pe tot ce înseamnă ordine publică”.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii au insistat cu întrebările și au brut să afle cum se poate împiedica circulația persoanelor. Nicușor Dan a spus că ”e o chestiune pe care o să implementeze Poliția națională, Jandarmeria și Poliția locală, care știu să facă asta”.

ADVERTISEMENT