News

Carantină totală în China din cauza coronavirusului. Scene înfiorătoare cu oameni care urlă de la geamuri. Ce spun medicii despre situația din România înainte de Paște

Scene înfiorătoare în Shanghai. Locuitorii au fost surprinși urlând la geamuri, după o săptămână de carantină totală, odată cu înmulțirea cazurilor de coronavirus. Care va fi situația în România înainte de Paști?
11.04.2022 | 07:59
Carantina totala in China din cauza coronavirusului Scene infioratoare cu oameni care urla de la geamuri Ce spun medicii despre situatia din Romania inainte de Paste
Scene înfiorătoare în Shanghai. Oamenii urlă la geam, după o săptămână de carantină. Sursa foto: Twitter/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locuitorii din Shanghai, China, nu mai au liniște de o săptămână, de când au intrat în carantină totală, din cauza unui nou val puternic al pandemiei de coronavirus. Oamenii au fost surprinși cum țipă la geamurile locuințelor, în plină noapte.

Urmează carantină în România la fel ca în Shanghai? Ce spune medicul Adrian Marinescu

Având în vedere situația disperată din China, au început să apară temeri legate și de situația din țara noastră, chiar dacă nu mai suntem în stare de alertă, dar cazurile de Covid-19 continuă să se înmulțească. Medicul infecționist Adrian Marinescu a venit cu lămuriri.

ADVERTISEMENT

Dr. Adrian Marinescu spune că românii trebuie să-și păstreze calmul, deoarece nu ne aflăm în situația Chinei. Drept urmare, ne putem pregăti în liniște pentru Paști.

”Cred că trebuie să rămânem calmi şi să ne pregătim în liniște de sărbătorile Pascale. Ceea ce se întâmplă în China e ceva diferit faţă de Europa, unde abordarea este mai echilibrată”, a declarat dr. Adrian Marinescu la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Medicul infecționist a explicat că, în prezent, chinezii din Shanghai se află într-un moment dificil deoarece au avut parte de o carantină destul de severă și la începutul pandemiei. Asta în timp ce europenii, de exemplu, s-au confruntat cu măsuri restrictive mai ușoare.

”Ce e diferit în China? După momentul inițial când au fost întradevăr prinşi pe picior greșit abordarea a fost mereu aceeași. Ei au mers pe principiul 0 COVID, adică ei au mers pe măsuri destul de restrictive. Principul lor a fost să se intervină la început pentru că este foarte greu să gestioneze într-un timp scurt. 

ADVERTISEMENT

Asta nu înseamnă că varianta Omicron este mai agresivă la ei. Dacă ne uităm la statistici procentul celor care ajung la deces este foarte mic, numai că e foarte greu să intervii la o astfel de populaţie.

Nu e nimic diferit acum. Probabil că populaţia s-a săturat şi pe bună dreptate că la ei carantina a fost în adevăratul sens al cuvântului. Ce a fost în Europa a fost o variantă de izolare, dar carantina reală este ceea ce vedem în China,  a mai explicat dr.  Adrian Marinescu.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare oraș din China se află în carantină generală din 5 aprilie. Cei 26 de milioane de locuitori nu mai au voie să iasă din case nici măcar pentru a-și cumpăra hrană. Asta odată cu depistarea a în jur de 9.000 de cazuri noi de Covid-19, scrie thedailybeast.com

ADVERTISEMENT
Tags: