News

Care a fost, de fapt, primul telefon care a renunțat la mufa pentru căști. Nu iPhone te-a trădat la început

04.05.2021 | 17:29
Care a fost de fapt primul telefon care a renuntat la mufa pentru casti Nu iPhone tea tradat la inceput
ADVERTISEMENT

Cu toate că iPhone a devenit cel mai cunoscut smartphone care te-a lăsat fără mufă pentru căști, nu Apple a produs, de fapt, schimbarea în industrie.

Cei de la Apple sunt bine-cunoscuți pentru faptul că sunt deschizători de drumuri în industrie. Sigur, asta nu e neapărat un lucru bun, deoarece nu toate ”noutățile” propuse de companie sunt și progrese. La fel de adevărat e și faptul că Apple nu este întotdeauna un pionier prin noutățile sale, doar că datorită popularității, percepția asupra întâietății este alterată.

ADVERTISEMENT

iPhone 7 a fost primul telefon al celor de la Apple care a venit fără mufă de căști, iar mulți producători de telefoane cu Android au urmat pe această cale, într-o mișcare mai degrabă anti-consumator.

Cu toate acestea, nu Apple a dat tonul acestei schimbări. De fapt, Oppo a fost primul mare producător care a renunțat la mufa de căști, odată cu Oppo Finder, în 2012, iar ulterior cu Oppo R5, în 2014.

ADVERTISEMENT

De ce a renunțat Oppo la mufa de căști?

Cea mai simplă explicație pentru renunțarea la mufa de căști a fost posibilitatea de laude ulterioare. Astfel, cu o grosime de doar 6,65 mm, Oppo Finder a fost cel mai subțire telefon din lume, la momentul lansării. Renunțarea la jack-ul de căști a făcut posibilă această performanță, arată androidauthroity.com.

Istoria s-a repetat și doi ani ani târziu, când Oppo a propus un nou telefon foarte subțire, având 4,85 mm grosime. Pe un astfel de dispozitiv, o mufă clasică de căști nu și-ar mai fi găsit locul.

ADVERTISEMENT

Și totuși, altcineva a reușit să păstreze mufa de căști pe un telefon chiar mai subțire de atât: Vivo X5 Max are jack de 3,5mm, cu toate că grosimea totală a telefonului este de doar 4,75 milimetri. 

Dacă Oppo a mizat pe simpla performanță de a crea un telefon subțire, Apple și-a justificat mișcarea în alți termeni.

ADVERTISEMENT

Compania declara că renunțarea la mufa de 3,5mm oferea mai mult spațiu la interior. Acesta a fost folosit pentru o baterie mai mare, dar și pentru un motor de feedback haptic mai puternic.

ADVERTISEMENT