Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Care a fost punctul de cotitură al calificării? Stoichiță a răspuns instant. „Ne tratau de sus”

Mihai Stoichiță a răspuns instant la întrebarea despre punctul de cotitură al calificării pentru România. Oficialul FRF susține în acel moment echipa națională a prins încredere.
22.11.2023 | 14:49
Care a fost punctul de cotitura al calificarii Stoichita a raspuns instant Ne tratau de sus
Mihai Stoichiță a răspuns instant la întrebarea despre punctul de cotitură al calificării pentru România. Oficialul FRF susține în acel moment echipa națională a prins încredere. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Echipa națională a reușit o performanță istorică în acest an. “Tricolorii” s-au calificat de pe primul loc în grupă la Euro 2024. Elevii lui Edi Iordănescu așteaptă tragerea la sorți de pe 2 decembrie. Mihai Stoichiță a vorbit despre punctul de cotitură al calificării pentru România.

Punctul de cotitură al calificării pentru România

La FANATIK SUPERLIGA, Mihai Stoichiță a vorbit despre punctul de cotitură al calificării pentru România. Directorul Tehnic de la FRF susține că primul duel cu Elveția din grupe a fost acel moment în care echipa națională condusă de Edi Iordănescu a prins mai multă încredere.

ADVERTISEMENT

“2-2 la Elveția acasă. Acela a fost momentul în care șocul a fost acela că se poate. Îmi aduc aminte și de atitudinea oficialilor elvețieni. Ne tratau așa de sus. Ca și cum urmau să joace cu indulgență în seara aceea. Pe toți ne tratau așa. Pe Vișan, pe Răzvan Burleanu, pe toți. Erau așa…’Trebuie să jucăm și cu ăștia’.

La meci am suferit până în minutul 80, ne-au tocat ăia mărunt. A mai scos-o Horațiu din poartă, ne-au dat două goluri. Am avut și șansă. Toată lumea știe că puteam să îi și batem dacă nu oprea arbitrul acțiunea la mijlocul terenului”, a spus Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat la masa de protocol cu Elvețienii

Se termină meciul și ne întoarcem la pe stadion la o sală de protocol. Eram la masă și noi eram bucuroși și de șansa pe care am avut-o. Pentru că am avut șansă la finalul meciului. Eram relaxați.

Am luat punctul acela după punctul din Kosovo, unde fusesem cu trei zile înainte. Este de menționat că am luat 4 puncte de la Kosovo, 4 puncte de la Israel și 4 puncte de la Elveția. 

ADVERTISEMENT

Ne-am așezat la masă acolo și încep discuțiile. Era președintele lor. Mi-am luat și eu un pahar cu vin să dau noroc. ‘Felicitări oricum a fost un meci foarte frumos, aveți o echipă excepțională’. Nu mai erau cei care erau înaintea meciului. Erau tensionați.

Îl cunosc foarte bine pe președintele lor de la federație, Dominique Blanc. Ziceau ei că am avut șansă și ce au mai zis ei pe acolo. Eu zic ‘Vă felicit pentru 80 de minute, aveți o echipă excepțională, dar se pare că e mai bună a noastră.

ADVERTISEMENT

Pentru că noi am rezolvat în 10 minute fără niciun fel de problemă. Ai noștri 80 de minute nu prea au avut chef așa’. Eu le-am zis că ce a făcut românul în 10 minute ei s-au chinuit în 80″, a mai spus directorul tehnic de la FRF, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Meciul cu Elveția, cel mai important moment al României

ADVERTISEMENT