News

Care ar fi motivele pentru care românii au fost reţinuţi în Mexic. Ce caută, de fapt, autorităţile

03.02.2021 | 17:12
Care ar fi motivele pentru care romanii au fost retinuti in Mexic Ce cauta de fapt autoritatile
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune care ar fi motivele pentru care românii au rămas blocaţi în Mexic. Astfel, există în acest moment două variante pe care turiștii întorși deja sau cei aflați încă în aeroportul din Cancun le transmit către rude și prieteni în țară.

Prima dintre ele are legătură cu execuția interlopului Aly Sadoveanu în SUA și fuga criminalului chiar în Cancun. Crima în stil mafiot comisă, de asemenea, de un român ar fi dus la închiderea graniţelor.

ADVERTISEMENT

De altfel, mai multe agenții ar fi mers pe această variantă atunci când au stat de vorbă cu turiștii care urmau să plece în perioada următoare în Mexic.

Motivele pentru care românii au rămas blocaţi în aeroportul din Cancun

Oamenii spun și pe rețelele de socializare că românii nu mai pot intra în Mexic până când criminalul lui Aly Sadoveanu nu este capturat.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că, în urmă cu doar câteva zile, mai exact la finalul lunii ianuarie, un bărbat din Buzău, urmărit internațional pentru o condamnare de 6 ani a fost împușcat în cap pe teritoriul Statelor Unite ale Americii

Sursa foto – captură Digi 24

Principalul suspect al autorităților americane este tot un român care ar fi plecat în SUA acum 10 ani și care, după asasinat, ar fi fugit în Mexic.

ADVERTISEMENT

Crima, una care a făcut înconjurul lumii, a avut loc în zona Los Angeles, chiar în plină zi. Bărbatul ucis, buzoianul Aurel Trandafir, zis Aly Sadoveanu era și el un individ căutat de Poliție încă din 2018 pentru o condamnare cu executare.

Moartea lui Aly Sadoveanu, printre variantele vehiculate pentru deportarea românilor din Mexic

Conform informațiilor pe care le au polițiștii de peste ocean, cel care l-a împușcat ar fi Florin Răducanu, zis Americanu. Victima era liderul clanului Sadoveanu, un clan interlop care controla zona Chitila din Ilfov.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Poliţie din Anaheim, California, pe numele lui Florin Răducanu s-a emis un mandat de arestare. Mai mult de atât, autoritățile oferă și o recompensă substanțială pentru informații care pot duce la prinderea lui.

„Da, din ce știm noi, acesta este motivul adevărat. Românii nu mai pot intra pentru că mexicanii știu că acest interlop se află la ei în țară sau au urma să intre la ei în țară. Drept pentru care au blocat accesul pentru toată lumea”, a zis pentru FANATIK reprezentanta unei agenții de turism care a trimis mai mulți români în Mexic în ultima perioadă.

Furturi ale românilor din bancomatele din Cancun

O altă variantă este prezentată chiar de presa mexicană. Jurnaliștii din această țară spun că există mai multe grupări infracționale conduse de români care ar fi acționat chiar în Cancun în ultimii ani de zile. De altfel, în 2019, poliția mexicană a descoperit că toate bancomatele din acest oraș erau controlate de o rețea din România.

Aceștia făceau adevărate averi după ce furau banii din conturile turiștilor cu ajutorul mai multor dispozitive conectate prin bluetooth. O adevărată anchetă a avut loc atunci, una la care au participat specialiști FBI, dar și din Mexic și țara noastră.

Cum au fost reținuți românii în Mexic

Ministerul de Afaceri Externe a transmis că aproximativ 50 de cetateni români se afla în continuare pe aeroportul din Cancun, aceștia așteptându-și cursele de retur. Alți 58 sunt deja pe drumul de întoarcere. Conform informațiilor FANATIK de la fața locului, mexicanii au trimis acasă mai întâi familiile cu copii.

Sursa foto – facebook

“In contextul multiplelor semnalari din ultimele zile referitoare la refuzul intrarii pe teritoriul Statelor Unite Mexicane a mai multor cetateni romani care se deplasau in scop turistic, Ministerul Afacerilor Externe a continuat demersurile diplomatice pe langa autoritatile mexicane”, au spus oficialii MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat clarificarea imediată a motivelor deciziilor autorităților mexicane de a nu permite intrarea pe teritoriul mexican și luarea măsurilor necesare, în regim de urgență, astfel încât drepturile cetățenilor români să fie respectate

ADVERTISEMENT
Tags: