Life

Care este cea mai frumoasă limbă din lume. Mulți români o vorbesc, iar experții spun că este ”atrăgătoare”

Care este cea mai frumoasă limbă din lume. Experții o numesc o limbă atrăgătoare și sunt mulți români care o vorbesc deja.
23.10.2023 | 10:32
Care este cea mai frumoasa limba din lume Multi romani o vorbesc iar expertii spun ca este atragatoare
Care este cea mai frumoasă limbă din lume. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este cea mai frumoasă limbă din lume. Un studiu a încercat să arate care este cea mai frumoasă limbă vorbită pe Pâmânt.

Care este cea mai frumoasă limbă din lume. Mulți români o vorbesc

Cercetătorii au încercat să afle răspunsul la această întrebare dar nu există unul general valabil printre culturile lumii. Chiar și așa, studiul a arătat faptul că inima participanților bate mai tare atunci când aud limba italiană.

ADVERTISEMENT

Limba este foarte melodioasă și mai ales atunci când un text în limba italiană a fost citit de o femeie cu o voce caldă, inima participanților a început să bată mai tare cu 23 de procente față de în mod normal.

Limba italiană este vorbită de circa 1 milion de români, fiind și asemănătoare cu limba română și ușor de învățat. Cercetătorii au vrut să vadă care este cea mai frumoasă limbă din lume.

ADVERTISEMENT

Pentru a ce face acest lucru, au examinat 228 de limbi. Specialiștii au folosit unele eșantion de peste 2000 de înregistrări.

Ce au mai răspuns participanții la studiu

Cei intervievați au fost 820 de vorbitori nativi de engleză, chineză și limbi semitice. Un lucru observat de cercetători a fost acela că nu a existat un acord între culturi în ceea ce privește limba care sună cel mai frumos.

ADVERTISEMENT

Vorbitorii de chineză au spus, de exemplu, că japoneza și limba mandarină sunt cele mai frumoase.

În schimb, vorbitorii de limbi semittice au spus că spaniola, italiana și araba sunt cele mai frumoase limbi pe care le-au auzit.

ADVERTISEMENT

Au existat însă unele puncte comune pentru toate culturile. Limba cecenă este cea care i-a uimit cel mai puțin pe oameni pentru că aceștia au acordat cele mai puține puncte în ce privește simpatia.

Limba creolă Tok Pisin care este vorbită de circa 2 milioane de locuitori a primit puncte mai multe puncte decât poate s-ar fi așteptat cercetătorii.

ADVERTISEMENT