Life

Familia în care toți oamenii merg ca animalele. Ce au descoperit cercetătorii în corpul lor

Familia în care toți oamenii merg ca animalele. Cercetătorii au fost uimiți de acest caz. Iată ce au descoperit aceștia!
15.10.2023 | 10:58
Familia in care toti oamenii merg ca animalele Ce au descoperit cercetatorii in corpul lor
Familia în care toți oamenii merg ca animalele. Foto Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Familia în care toți oamenii merg ca animalele. Ce au descoperit cercetătorii după ce au analizat oamenii mai îndeaproape.

Familia în care toți oamenii merg ca animalele

O întreagă familie a uimit lumea medicală. Aceștia merg precum animalele, în patru labe. Deși este vorba despre oameni adulți, ei continuă să meargă “în patru labe”.

ADVERTISEMENT

Cazul din Turcia i-a uimit pe oamenii de știință, care au vrut să afle și care este motivul care îi face pe oameni să se deplaseze în acest fel.

Acești oameni nu merg doar de câțiva ani așa, ci de toată viața. Această familie are 18 copii, dintre care șase s-au născut cu această abilitate ciudată de a merge în patru labe. Unul dintre ei a murit, astfel că au rămas cinci care merg în acest mod: patru fete și un bărbat.

ADVERTISEMENT

De altfel, familia a stârnit atât de mult interes încât a avut propriul său documentar difuzat de BBC. Cercetătorii au fost uimiți când au văzut acest caz.

Aceștia spuneau că nu s-ar fi așteptat niciodată ca oamenii moderni să revină la un comportament care era comun poate în preistorie și acum îl mai vedem doar la animale.

ADVERTISEMENT

„Nu m-am așteptat niciodată ca oamenii moderni să revină la un comportament asemănător cu cel al animalelor. Ceea ce ne deosebește de restul lumii animale este faptul că mergem pe două picioare și ne ținem capul sus.

Limbajul și alți factori contribuie și ei, dar este crucial pentru oameni să recunoască faptul că suntem diferiți de celelalte animale. Această familie sparge toate granițele”, a declarat profesorul Nicholas Humphrey, un psiholog evoluționist de la London School of Economics.

ADVERTISEMENT

Ce s-a descoperit după analize

Oamenii de știință au analizat copiii acestei familii și au descoperit că scheletele acestora semănau cu ale maimuțelor.

Creierul copiilor era mai mic și deja se micșorase. Chiar și așa, acest lucru nu ar fi trebuit să îi afecteze în vreun fel în a merge în două picioare.

Cel mai probabil, copiii nu au putut să meargă în două picioare de la început și după vârsta de nouă luni au început să se târască precum animalele. Ei au rămas cu acest obicei chiar și acum, la vârsta adultă.

ADVERTISEMENT